Soptunneskydd

Soptunneskydd, avfallsskjul, sopskjul eller soptunneskjul. Kärt barn har många namn! Oavsett namnet pryder ett soptunneskydd inte bara sin plats runt dina soptunnor. Ett soptunneskydd med tak ger samtidigt lä och skydd mot regn och snö. Här hittar du inspiration och byggbeskrivningar till när du ska bygga ett soptunneskydd.

  Göm undan soptunnorna

  Soptunneskydd, även kallat avfallsskjul, sopskjul eller soptunneskjul, är en verkligen praktisk och smart sak för bostaden.

  Oavsett vad man väljer att kalla det kan ett soptunneskydd utan tvivel göra det snyggare runt dina annars väldigt fula soptunnor.

  Som tur är måste det inte vara besvärligt eller dyrt att bygga ett soptunneskydd själv. Det kräver inte den mest meriterade snickarmästaren för att få ett snyggt resultat, och du kan för ganska lite pengar bygga ett modernt soptunneskydd.

  Det finns många fördelar med att dölja soptunnorna och du kan alltså absolut enkelt och billigt själv bygga ett soptunneskydd!

  Soptunneskydd bygg själv

  Ett snyggt och modernt soptunneskydd fungerar som ett snyggt skjul för dina soptunnor.

  Det är relativt enkelt att bygga ett sopskjul själv, och det måste inte heller kosta dig en förmögenhet. Det enklaste och billigaste soptunneskyddet bygger du av trä, men det går också att mura ett soptunneskydd.

  Här på sidan hittar du många byggbeskrivningar och inspiration när du ska bygga ett skjul till dina soptunnor.

  Det finns en ocean av olika alternativ till hur ditt soptunneskydd kan se ut, och det är nästan bara fantasin som sätter gränserna.

  Soptunneskydd med tak

  När du ska bygga ett sopskjul måste du dock inte bara tänka på vad som blir snyggt.

  Ditt soptunneskydd har nämligen också en praktisk funktion, och det är därför inte tillräckligt att bara ha ett snyggt soptunneskydd till dina soptunnor.

  Du kan med ett sopskjul skydda dina soptunnor mot väder och vind. Det är därför också en riktigt bra och praktisk lösning att bygga ett soptunneskydd med tak.

  Fördelarna med att bygga ett tak är att dina soptunnor står i lä från vindar och stormar och att ditt sopskjul skyddar soptunnorna från regn och snö.

  Här får du en byggbeskrivning till hur du bygger ett soptunneskydd med tak.

  Det är enkelt att bygga ett skjul till dina soptunnor - även med tak. Du kan lätt anpassa storleken på ditt soptunneskydd innan du börjar bygga, så att det passar till exakt ditt behov och antalet soptunnor.

  Soptunneskydd ritning

  I våra byggbeskrivningar får du också ritningar, så att du kan du se en soptunneskydd ritning som du kan använda när du ska bygga.

  Möjligheterna för ditt sopskjul är nästan oändliga, och du kan designa, måla och bygga ditt soptunneskydd precis som du vill. Ett skjul till dina soptunnor är en billig lösning som pryder sin plats och gör soporna sevärda.