Häcksax

Häcksax på bensin eller batteri? Det finns flera möjligheter när du ska välja en ny häcksax. Här hittar du vårt senaste test av häcksaxar - oavsett om de drivs med batteri, sladd eller bensin. Vi vägleder dig så att du kan välja rätt häcksax.

  Häcksax - utbudet är stort

  Det finns många modeller att välja mellan när du ska köpa en häcksax. En häcksax som fungerar för precis allas behov är svårt att hitta. Men det finns en hel del bra att välja mellan. Och valet står oftast mellan en häcksax på bensin och en häcksax på batteri.

  Häcksax på bensin

  Har du en stor trädgård med gamla häckar ska du använda en häcksax på bensin. En bensindriven häcksax klarar grenar med en diameter på mer än 22 mm. Och så klarar häcksaxen på bensin att arbeta mer än 50 minuter, vilket är gränsen för vad de flesta batteridrivna häcksaxar klarar av.

  Häcksax på batteri

  Ska du hålla efter och klippa en mindre häck så är den lilla häcksaxen på batteri i regel tillräcklig. Den är lätt att hantera och klarar ca 50 minuters arbete per laddning.

  Test av häcksaxar

  Vi har testat åtskilliga häcksaxar genom tiderna. Se vårt senaste test av häcksaxar här: Häcksax - test

  Häcksax för den mellanstora trädgården

  Om du har en mellanstor häck blir valet lite svårare. Här får man väga fördelarna mot nackdelarna. Den bensindriva häcksaxen är mer kraftfull men den är också dyrare, tyngre och mer högljudd. Den batteridrivna häcksaxen är lätt och pålitlig, men om grenarna blir för tjocka riskerar de att fastna i “tänderna”, vilket fördröjer arbetsprocessen.