Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Så slipar du ett stämjärn

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Problem:

Jag har en ny uppsättning stämjärn som alla har en eggvinkel på 25 grader, men jag har fått veta att den bör ändras till 30 grader för att järnen ska skära bättre. Är det verkligen så viktigt?

LÄS OCKSÅ: Håll verktyget i toppform med en bänkslipmaskin

Lösning:

Du behöver inte vara så noga med att skapa en eggvinkel som är exakt 30 grader. Det gör ingenting om den t.ex. är 25 eller 35 grader. Det viktigaste är att du skapar en extra fas. Detta har ingenting med stämjärnets prestanda att göra, för en lång fas i 25 graders vinkel duger bra för de flesta arbeten. Men orsaken till att du ska slipa en extra fas är att det på så sätt blir enklare att slipa stämjärnet, eftersom du inte behöver slipa hela eggen och därmed ge stämjärnet en kortare livslängd. Använd en slipmall på en slipsten eller en slipjigg när du bryner och slipar eggen.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka