Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Matlagning i det fria är livskvalitet och om du reserverar en helg för att bygga detta utekök så belönas du i flera år genom att få mera tid för andra saker.

I stället för att förbereda familjens grillkväll i köket medan kött och fisk grillas på terrassen, flyttar du ut förberedelser, matlagning och diskning i det fria.

Du behöver ju strängt taget inte ta in grönsakerna. Hämta dem i kökslandet, skölj dem under rinnande vatten i uteköket och fixa ihop en läcker sallad på köksbänken, som har klätts med slitstarka klinker. Och medan du arbetar i uteköket kan du lätt kolla grillen och det du har lagt i den.

Köket har allt – också plats för redskap på sidorna och på den bakre väggen utöver hyllorna. Du kan ev. komplettera grillen med en elplatta, miniugn eller gaslåga.

LÄS OCKSÅ: Bygg en pizzaugn på en helg

Det får gärna vara lite primitivt när du endast har rinnande kallt vatten. Men det är lätt att koppla en slang mellan kranen och en tappkran på huset.

Tänk dock på att använda specialslang eller undvik att dricka vattnet. Det duger dock fint till sköljning. Avloppet är också primitivt: ett rör från disklådan till en slang, som du kan leda till en rabatt.

Bänkskivan i uteköket har klätts med stora klinker som både är snygga och otroligt tåliga. Klinkern läggs löst i en fals längs bänken. Disklådan byggs in i en plywoodskiva som läggs i en egen fals. Skruvar du fast skivan stabiliserar du köksbänken.

Även om det är lätt att bygga köket så har det en fin finish och snygga fogar. Här har köket målats svart som klinkern. Vilken färg föredrar du?

LÄS OCKSÅ: Bygga røk: Den bästa röken bygger du själv