Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sprutmåla staketet

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Det tar för lång tid att måla staketet med en pensel. Använd i stället en sprutpistol. Men innan du går igång är det viktigt att köpa färg eller träskyddsmedel som kan användas till sprutmålning.

Du kan självklart också förtunna vanlig målarfärg eller vanligt träskydd. Det följer med tillbehör och blandningsschema till många sprutpistoler. Men det ska vara tunt blandat. Vattenbaserade färger ska självklart förtunnas med vatten, medan oljebaserade ska förtunnas med terpentin.

Täck av ordentligt innan du börjar spruta. Målarfärgen sprider sig längre än man väntar sig. Även om du målar utomhus ska du bära andningsmask och det räcker inte med en pappersmask. Ett bra andningsskydd får man för mellan 200 och 300 kronor.

LÄS OCKSÅ: Bli expert på färgsprutan på 5 minuter

Det viktigaste vid sprutmålning är att inte lägga på för tjocka lager, vilket lätt händer om du står för nära. De olika sprutpistolerna skiljer sig åt ganska mycket så man kan inte ge någon generell rekommendation på avståndet. Följ tillverkarens anvisningar och rör pistolen i långa mjuka rörelser. Räkna inte med att färgen täcker efter första omgången.

I stället för att försöka få på mer är det bättre att vänta och låta det första lagret torka innan man lägger på nästa. Det tar ju inte lång tid att ge staketet ett lager till och resultatet blir mycket snyggare.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka