Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Idag finner du ett brett sortiment av kaninburar i butikerna. Oftast är det dock så att de billigare burarna är väldigt små, medan de större modellerna är orimligt dyra. Bygger du istället kaninburen själv får du den i den storlek som passar dig – och för en billig peng.

Bygg en kaninbur i två våningar

Bygger du övervåning på din kaninbur, är det lätt att bygga tillräckligt stort för att dina kaniner ska få lite motion, även när de är ensamma hemma.

Använd fantasin när du bygger kaninbur

En kaninbur är kul att bygga. Du kan till exempel låta barnen stå för dekorationen, så att det blir deras helt egna, unika bur.

Kaninburen kan byggas av restmaterial

För att bygga en kaninbur behöver du inte investera i nya, dyra material. Allt du behöver är två slags trä, som kan vara restmaterial från andra projekt.

Två slags trä

Du behöver inte mer än två slags trä för att bygga kaninburen. Använd vattentålig plywood till sidor, botten och tak, och använd ett par terrassbrädor till resten. Av terrassbrädorna kan du göra lister till din kaninbur, så att du inte behöver köpa nya, dyra lister. Har du inte några passande restmaterial liggande, kan du ändå bygga kaninburen för runt 500 kr. i materialkostnad.

Kaninbur utomhus

Genom att bygga kaninburen i vattentålig plywood och terrassbrädor kan du placera din kaninbur utomhus, utan att den förstörs av väder och vind.

Snabbt och lätt

Går du systematiskt till väga är det inte svårt att bygga kaninburen som du kan hämta instruktionen till här. En erfaren gör det självare kan dessutom bygga kaninburen på bara en dag.

Hämta komplett bygginstruktion

I bygginstruktionen har vi byggt en bur av vattentålig 21 mm plywood och terrassbrädor på 32 x 125 mm. Den vackra kaninburen är monterad med 4 x 40 mm skruvar, och kommer att hålla i många år. Lycka till!