Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Isolering med mineralull

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Nästan alla isoleringsuppgifter kan lösas med mineralull. Oavsett om du väljer glas- eller stenull så finns det ett stort antal produkter som är skräddarsydda för olika uppgifter – från vanliga skivor för väggar och tak, till lösull som blåses in som skalmursisolering.

Mineralull

EFFEKTIVT: Mineralull isolerar först och främst mot kyla och värme. Men det kan också se till att fukt, buller och eld inte sprids.

VIKTIGT OM MINERALULL!

De små fibrerna från isoleringen kan vara väldigt irriterande – även efter lång tid. Så arbetshandskar, ansiktsmask och långärmad tröja kan verkligen rekommenderas när du arbetar med mineralullsisolering. Stoppa in byxorna i strumporna så att det blir tätt.

SPECIELLT MED MINERALULL

Mineralullsisolering består främst av stillastående luft och bara väldigt lite material. Därför är det avgörande för isoleringsförmågan att isoleringen inte pressas ihop.

Läs mer om isoleringsmaterial

Dimensioner

Skivor finns för olika ändamål. Men de mjuka skivorna för invändig tilläggsisolering är de allra vanligaste. De är oftast 56-60 cm breda, så att de passar mellan de stående reglarna i en skiljevägg.

Vanliga tjocklekar är:

  • 45 mm
  • 95 mm
  • 145 mm
  • 195 mm

Rullar finns ofta i längder från 2,5-5,5 meter i flera olika bredder. Vanliga tjocklekar är:

  • 45 mm
  • 95 mm
  • 195 mm
Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka