Montera gipsskivor

Montera gipsskivor: Gipsskivan ska hanteras och sättas upp på ett helt annat sätt än t.ex. träskivor. Här kan du se hur du ska göra.

TIPS: EXTRA STYRKA

Två lager gips är naturligtvis starkare än ett lager. Och med de smarta pluggarna som dykt upp på marknaden, kan du hänga upp relativt tunga saker på rena gipsväggar.

Men om du byter ut det inre gipslagret mot en plywoodskiva får du ännu fler möjligheter. Bilder och lätta hyllor kan du skruva upp rakt på vägen – utan pluggar.

Väldigt tunga saker, t.ex. platttv:n och den tunga bokhyllan, behöver en plugg som greppar om baksidan av plywoodskivan, men då hänger de också orubbligt fast.

VIKTIGT!

I en vägg med vanliga gipsskivor måste alla skruvarna sitta i korrekt djup, annars håller de inte skivorna på plats tillräckligt bra.

Gipsskruvens huvud ska så långt ned att du kan spackla rakt över det, men det får aldrig gå så djupt att det bryter igenom kartongen på gipsskivans yttersida. Om det händer tappar skruven sitt grepp, och du är tvungen att ersätta den med en ny skruv på platsen.

LÄS OCKSÅ: Skivlyft för endast 200 kr