Gipsskruvdragare förenklar arbetet

En gipsskruvdragare är gjord för att sätta upp gipsskivor. Den underlättar arbetet, gör att det går fortare och ger ett garanterat bra resultat.

Gipsskruvdragare: Gipsskruvdragare förenklar arbetet

En gipsskruvdragare ser till att skruven skruvas i på rätt djup varje gång.

© Peter Svendsen

En gipsskruvdragare gör det enklare att sätta upp gipsskivan på rätt sätt.

Det är nämligen mycket viktigt att gipsskruvarna skruvas i på rätt djup. Gipsskruven ska försänkas och trycka ner gipsskivans papp i skivan. Men skruvhuvudet får inte gå igenom pappen. Gör den det, tappar skruven greppet om skivan som därför inte sitter fast ordentligt.

Gipsskruvdragare: Rätt montering av gipsskruv med en gipsskruvdragare

Överst är skruven rätt iskruvad. Den är försänkt, utan att pappen förstörts. Nederst är pappen perforerad, skruvhuvudet sitter i det porösa lagret och skruven kan därför inte hålla fast skivan.

En gipsskruvdragare ger bra resultat

En gipsskruvdragare ser till att skruven skruvas i på rätt djup varje gång. Även om det också kan göras med en vanlig skruvdragare och en vanlig bit, så är det både svårt och tidskrävande att sätta skruvarna på rätt djup.

Gipsskruvdragaren släpper taget om skruven

På många gipsskruvdragare sitter biten så att den bara sticker ut genom en fläns längst ut på gipsskruvdragaren. När skruven når rätt djup slår flänsen i gipsskivan och biten släpper taget om skruven. Det finns gipsskruvdragare som är mer avancerade, men resultatet är detsamma.

Gipsskruvdragaren släpper taget om skruven

Biten täcks delvis av flänsen.

LÄS OCKSÅ: Gipsskruvdragare förenklar arbetet

Gipsskruvdragare för bandad skruv

Om du verkligen vill skruva upp tempot när du sätter upp gipsskivor, kan det vara värt att överväga en gipsskruvdragare med skruvautomat. Automaten sitter längst ut på maskinen och gör det möjligt att använda bandad skruv.

Skruvautomaten ser till att det hela tiden finns en skruv redo att använda. Det enda du behöver göra är trycka gipsskruvdragaren mot gipsskivan. Skruvautomaten tar hand om resten.

Gipsskruvdragare: Skruvautomat till bandad skruv

Med en skruvautomat behöver du bara trycka maskinen mot gipsskivan. Så klarar gipsskruvdragaren resten.

Gipsskruvdragare med eller utan batteri

Moderna batteridrivna gipsskruvdragare är både starka och uthålliga nog att kunna konkurrera med gipsskruvdragare med sladd. Priset för själva gipsskruvdragaren (utan laddare och batteri) är ofta nästan detsamma som om du väljer en modell av samma kvalitet med sladd.

Ett billigt alternativ till en gipsskruvdragare

En gipsskruvdragare av bra kvalitet är inte så billig. Men lyckligtvis finns ett billigt alternativ. För några tior kan du på de flesta byggmarknader köpa bit med inbyggd fläns. Biten passar i vanliga skruvdragare och flänsen ser till att skruven inte tränger in för långt.

Biten fungerar på samma sätt som på en vanlig gipsskruvdragare. Den största skillnaden är att med biten är djupet bestämt på förhand av den som tillverkat den. På en gipsskruvdragare kan du själva bestämma djupet, så att det passar till både skruvar och skivor.

Gipsskruvdragare: Ett billigt alternativ till en gipsskruvdragare

Den speciella biten för gipsskruv fungerar bra för hemmafixaren och är ett billigt alternativ till en gipsskruvdragare.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Borrmaskiner och borrskruvdragare