Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Skivlyft: Skivlyft för endast 200 kr

Skivlyft

Skivlyft, gipslyft, skivhis och gipshiss. Ja, kärt barn har många namn, och skivlyften kan faktiskt kallas för alla dessa.

Det finns många fördelar med att använda en skivlyft när du ska skruva upp gipsskivor i taket. En skivlyft gör arbetet både enklare och snabbare, och du slipper dåliga arbetsställningar och tunga lyft. Samtidigt ger en skivlyft dig möjlighet att ha bägge händerna fria. Det är en stor fördel om du arbetar själv.

Skivlyft pris

Normalt kostar de billigaste skivlyftarna från omkring 2.000 kr. Men bygger du din skivlyft för gipsskivor själv kan du göra det för en tiondel av det priset – eller för samma pris som det kostar att hyra en skivlyft per dag.

Bygg din skivlyft själv

Man kan även köpa en begagnad skivlyft, men här får du istället ritningen på hur du själv superbilligt kan bygga en skivlyft med en lyftförmåga på upp till 30 kg – tillräckligt för att lyfta en 13 mm gipsskiva på 90 x 250 cm, som väger 28 kilo upp till taket, så att du har bägge händerna fria när skivan ska skruvas fast.

Vad behöver du för att bygga en skivlyft?

För att bygga en skivlyft ska du använda en stämp. Den består av två teleskopiska rör och ett handtag som skjuter upp en stång. Fullt utdragen kan den bli 290 cm lång. Utöver det behöver du bland annat några reglar och underredet från en gammal kontorsstol.

Hämta den kompletta bygginstruktionen för hemmabyggd skivlyft

En skivlyft är ett bra att förenkla arbetet på när du bygger gipstak. Det är ett hanterbart projekt för alla gör det självare, och så finns det samtidigt en hel del pengar att spara. Om du hämtar vår bygginstruktion för att bygga en skivlyft för 200 kr. i materialkostnad, kan du följa våra experters detaljerade steg för steg-guide. Du får en komplett materiallista för projektet. Skivlyften tar inte mer än ett par timmar att bygga. Lycka till!