LED-list som metervara

LED-list som metervara ger massor av möjligheter att kunna leka med ljussättningen. Det flera meter långa bandet med lysdioder kan fästas upp överallt, dolt eller synligt, och du kan klippa det i precis vilken längd du vill. Och priset är dessutom överkomligt.

LED ljus på metervara

Här kan du ha LED-listen

LED-listen är framtagen för att sitta dolt, så du inte ser kabeln utan bara ljuset. Det gör att den passar perfekt som både mysbelysning eller effektbelysning i hemmet.

Du kan skapa häftiga effekter med LED-listen på många platser i hemmet.

Under trappstegens kanter kan den fungera som ett diskret ledljus om natten. Du kan även montera den under överskåpen eller bakom sängen och skapa en mysig stämning med färgat ljus.

Läs också: Är det bra ljus i ditt hus?

Så kan du använda LED-list

Längs med ett innertak kan LED-listen skapa en fin effekt.

Mysbelysning bakom sänggaveln. Listen är dold, men ljuset syns.

En mörk trappa kan vara farlig. Med LED-list blir stegen lättare att se.

Så monterar du upp ljuslisten

Du köper LED-list på rulle. Det är oftast 5 meter på en rulle. Ofta kan du hitta dem för ett bra pris på nätet.

Det smarta med listen är att den kan kortas av, så att du får den längd du vill ha. Du måste dock klippa exakt efter de markerade linjerna.

Listens baksida är självhäftande men det finns ytor som den inte fäster på. Här får du använda monteringsklamrarna som oftast följer med.

1. LED-lister kan köpas på de flesta byggmarknader och överallt på nätet. Ett paket består ofta av självhäftande LED-kabel upprullad på en spole, en transformator, en mottagare och en fjärrkontroll.

2. Klipp efter markeringarna. LED-listen kan kortas av cirka var femte centimeter. Klipp exakt genom den markerade linjen.

3. Fäst listen. Fäst den dolt så att det är ljuset, och inte bandet, som syns.

4. Därefter återstår bara ström och mottagare, och sedan kan du använda fjärrkontrollen. På denna list kan man byta mellan 15 olika färger och en mängd ljuseffekter.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Belysning