Gör om vinden till extra rum

Behöver du mer plats, finns det anledning att höja blicken. För takkonstruktionen kan dölja många bra kvadratmeter och möjlighet till flera vindsrum med frilagda bjälkar och takfönster.

Gör om vinden till extra rum

Det ger vindsrummet extra karaktär om du framhäver takstolarna genom att frilägga dem.

Har du ett outnyttjat utrymme högst upp under snedtaket, kan du få en läcker vindsvåning och ett par extra rum utan att behöva göra ett stort och oöverskådligt tillbyggnadsprojekt.

Fördelen med den outnyttjade vinden är att det inte är ett utrymme som du använder annars. Så du kommer inte heller sakna det medan du bygger. Det ger dig möjlighet att fördela arbetet över längre tid. För även om det går snabbare än en tillbyggnad så tar det naturligvis lite tid.

Frilagda bjälkar ger karaktär åt rummet, så finns det utrymme för det, låt gärna taket vara öppet ända upp till nock. Det har dessutom fördelen att det får mindre rum att kännas mycket större än vad de faktiskt är.

Problem

Du saknar förvaringsutrymme eller ett extra sovrum. Eller kanske utrymme för modelljärnvägen, trumsetet, hemmabion, spelhålan eller liknande. Och du har ett helt vindsutrymme som bara används för förvaring av ett par lådor med julpynt och skidutrustning.

Løsning

Har ditt hus hög taknock och en passande takstols-konstruktion kan du utnyttja vindsutrymmet för att skapa mer plats i huset. Här har satts upp innerväggar till två extra rum samt en trappa som ger tillgång till vinden.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Innertak