Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Ett lusthus som byggsats går att bygga ihop på bara en helg.

Lusthus

Det är sommar, solen skiner och kvällarna är långa. Men de ljumma sommarkvällarna varar inte för evigt, i alla fall inte i Sverige. Med ett lusthus kan du förlänga den härliga tiden då du kan vara utomhus till sent på kvällen. Du BEHÖVER helt enkelt bygga dig ett lusthus i trädgården!

Lusthus kräver en solid grund

Det är viktigt att ditt lusthus har en solid grund att stå på. Vi placerar det på en gjuten grund, men det behöver du faktiskt inte. Så länge ditt lusthus är lyft över marken så att golvet kan ventileras underifrån kan det faktiskt lika gärna stå på några stabila plana stenar. Om du vill säkra det ännu mer kan du förankra det med spett eller betongplintar. Det kan vara bra om du vill vara helt säker på att en plötslig storm inte blåser iväg ditt fina lusthus.

Bygg lusthuset själv – med byggsats

Det tar tid att planera, göra ritningar och köpa material om du vill bygga ditt lusthus från grunden. Alternativet är att köpa lusthuset som byggsats, och sedan bara lägga en helg på att montera delarna. Då får du dessutom mer tid att njuta av ditt nya lusthus.

Ditt lusthus levereras som legoklossar

Vi har köpt ett lusthus från Grästorpstugan. Lusthuset levereras som stora moduler som lätt monteras med medföljande skruvar och beslag och utförlig bygginstruktion. Det är möjligt att bygga lusthuset själv, men vårt råd är att du ber en händig vän hjälpa till, då det är betydligt lättare om ni är två.

Lusthusets takstolar monteras på marken

När golv och väggar på lusthuset är monterade är det dags att sätta på taket. Takkonstruktionen monteras på marken, innan den lyfts upp och sätts på plats så att hela lusthus hålls ihop. Det följer med takplåtar, men du kan välja att använda andra material, som t.ex. takpapp, om du har lust.

Få en komplett monteringsguide för lusthuset

Det är viktigt att du är noggrann när du monterar ditt lusthus. Vi har haft en duktig hantverkare som har hjälpt oss, och om du hämtar bygginstruktionen kan du se steg för steg hur du på bara en helg kan bygga ett härligt lusthus till trädgården.