Stugan är klar och väntar på sina gäster. Den rymmer ledigt en familj med två vuxna och två barn.

Stugan är klar och väntar på sina gäster. Den rymmer ledigt en familj med två vuxna och två barn.

Stugan ska vara så stor att en dubbelsäng får plats, och det ska dessutom finnas en våningssäng och en extra bädd i den. Det ska finnas sittplatser till alla runt ett bord och familjen ska naturligtvis ha chans att stuva undan sitt bagage. Det var kraven på den gäststuga som familjen skulle bygga i stället för att bygga till sommarstugan. Och på så sätt blir det enklare att ha övernattande gäster.

Skräddarsydd toppkvalitet

I stället för att satsa på en byggsats från närmaste byggvaruhus beslöt familjen att rita ett eget hus och sedan bygga det av lösvirke, fast i moduler. Man sparade inte något på att själv bygga, men huset kunde byggas exakt så som familjen ville ha det och man kunde få en kvalitet som är mycket högre den som färdiga bodar erbjuder. Priset hamnade på cirka 50000 kr inklusive isolering av golv, väggar och tak och då ingår också den lilla verandan.

LÄS OCKSÅ: Använd ett gratis 3D-ritprogram och få perfekt resultat!

Innan du sätter i gång

Vi presenterar projektet som inspiration till och exempel på hur en uppgift som denna kan lösas. Får du lust att bygga en liknande stuga eller bod, ska du liksom familjen dela upp projektet i etapper så att du kan ta paus när du vill. För även om det är stimulerande att bygga en stuga som denna, så är det bra med en paus då och då.

Denna stuga byggdes på fyra helger och med hjälp av några vänner. Men tempot var behagligt med många pausar för det var viktigt att man också hade trevligt.

Ladda ned hela artikeln och få en utförlig byggbeskrivning.