Intro
Vi har testat dessa 7 multislipar:
Så här testar vi
För att testa hastigheten gjorde vi sju likadana teckningar med permanent spritpenna på en MDF-skiva. Därefter tog vi tid på hur snabbt varje maskin kunde ta bort teckningen.
Bra ergonomi är alltid viktigt, så den har utvärderats löpande under vårt test.
Några av maskinerna har extrafunktioner i form av justerbara eller utbytbara slipsulor. Dessa funktioner har vi testat.
Ju mindre multisliparna låter, desto längre klarar man att arbeta med dem. Därför mätte vi ljudnivån på en meters avstånd, när maskinerna körde med full fart.
HASTIGHET
Med korn 80 tog vi bort en teckning på tid. Teckningen på 30 x 30 cm gjordes med permanent spritpenna på en MDF-skiva.
ERGONOMI
Under vårt arbete har vi löpande utvärderat hur enkelt det är att hantera maskinerna och hur bra det är att hålla i dem.
FUNKTIONER
Slipmössens funktioner är ganska få. Men vi har testat och utvärderat kvaliteten på de som finns.
LJUD
Medan maskinerna arbetade med full fart, mätte vi ljudnivån på en meters avstånd. Det maximala värdet är angivet i tabellen.
Resultaten
Testvinnare

Trots dess blygsamma storlek, är dammkassetten testets mest effektiva. Den är lätt att tömma men är lite svår att få av från maskinen.
När du ska slipa där det är väldigt ont om plats, kan du sätta det medföljande smala slipfingret längst fram på maskinen.
Bra köp
Imponerande billig
BILTEMA MS 125 får visserligen testets lägsta betyg. Men det är samtidigt testets klart billigaste maskin. Och även om det är tydligt att det handlar om en budgetmodell, där det sparats in på alla de smarta detaljerna, så klarar den faktiskt själva sliparbetet ganska bra. Och med ett pris på bara 229 kronor tvekar vi inte att utnämna den till “Bra köp”. För även om det finns många bättre maskinen, så är den bra nog för en fönsterkarm, ett trappsteg eller en trädgårdsstol då och då.
Tidningsartikel
Ladda ner tidningsartikeln
Ladda ner artiklen i PDF-format, så som den ursprungligen såg ut i tidningen Gör Det Själv.


