SPETSKOMPETENS: Tack vare formen kan multisågen komma till där andra verktyg går bet.

SPETSKOMPETENS: Tack vare formen kan multisågen komma till där andra verktyg går bet.

SÅGA AV PLUGGAR I GOLV OCH TERRASS
Multisåg - så använder du din multisåg 1. Trälim appliceras i hålet med en liten hård pensel. Tryck ned pluggen 1 mm, smörj på lim hela vägen runt om, och banka ner den. Låt limmet torka till nästa dag.
Multisåg - så använder du din multisåg2. Utrustad med ett fintandat blad är multisågen perfekt när du ska såga pluggen helt jämn med underlaget. Den gör jobbet snabbt och snyggt.
Multisåg - så använder du din multisåg3. Multisågen kan såga väldigt tätt inpå underlaget, men en efterföljande slipning är dock nödvändig för att få ytan helt plan.

SKYDDA UNDERLAGET: TÄCK AV SÅ ATT MULTISÅGEN INTE REPAR

Multisågens huvud rör sig från sida till sida med upp mot 20.000 pyttesmå (oscillerande) svängningar i minuten.

Det gör den effektiv, väldigt exakt och kapabel att arbeta “på stället”. Men de blixtsnabba rörelserna innebär också att du måste vara noggrann med att skydda de ytor som du arbetar i närheten av, annars kommer det att bli märken, eller i värsta fall djupa repor av verktyget.

En bit av något fast material, t.ex. masonit, plywood, vinyl eller gummi lämpar sig bra för ändamålet. Tjock papp fungerar också.

Multisåg - så använder du din multisåg

En bit vinyl täcker av effektivt så att du inte sågar i golvbrädorna när du sågar golvlister eller annat.

FRÄS FOGARNA RUNT OM EN TRASIG PLATTA
Multisåg - så använder du din multisåg 1. Ska du byta ut en trasig platta är multisågen perfekt. Men innan du börjar fräsa ska du borra hål i plattan. Det minskar spänningen och därmed risken att förstöra angränsande kakelplattor.
Multisåg - så använder du din multisåg2. Med en extra tunn klinga tas fogen kring plattan bort. Klingan arbetar lugnt och stabilt – utan att skada grannplattorna. Såga hela vägen runt i ett djup motsvarande plattans tjocklek.
Multisåg - så använd du din multisåg3. Banka hål försiktigt med hammare och mejsel så att plattan kan tas bort bit för bit. Sedan rensas underlaget så att det blir så plant som möjligt, och kanten jämnas till med multisågen.

SKUGGLISTER: Jobbar snabbt – på plats

Multisåg - så använder du din multisåg

Utrustad med en sänksågsklinga kan du såga till skugglisten på stället. Det långsamma alternativet är att ta ned listen, såga till den och montera den igen.

INFATTNINGAR: Tillpassa infattningar till golv

Multisåg - så använder du din multisåg

Multisågen fixar snabbt tillpassning av dörrinfattningar. Lägg en stump av det nya golvet på ett skyddande lager (t.ex. skumplast), och såga vinkelrätt in.

TA BORT RUTTET FÖNSTERTRÄ MED DIN MULTISÅG
Multisåg - så använder du din multisåg 1. Multisågen är specialist när det ska sågas mitt i ett material. Här tar vi bort en bit murket trä i en fönsterkarm. Använd HCS- eller BIM-sänksågsklinga. Men se till att inte såga för djupt.
Multisåg - så använder du din multisåg2. När du har märkt upp det murkna träet, sågar du in från bägge sidor av det område som ska tas bort. Då får du ett vanligt hål med rena linjer.
Multisåg - så använder du din multisåg3. Multisågens blad kan vinklas åt många olika håll. Det gör att den kan komma åt på ställen där andra elektriska verktyg går bet.
Multisåg - så använder du din multisåg4. Med ett snabbt bladbyte kan multisågen klara av många olika uppgifter. Här tar vi bort en gammal gummifog med en HCS-skrapa.