Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lätt att måla med spruta

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Bosch har tagit fram en smidig och liten färgspruta med ett förnuftigt pris.

Man kan måla allt med en färgspruta. Men om det gäller en gammal veteranbil, så är det nog inte den nya kompaktsprutan från Bosch för cirka 1200 kr som är det bästa valet. Men för lite mindre krävande målning och lackering är PFS 3000 ett mycket bra val, trots att färgsprutan ärt ganska liten.

Passar inte till husmålning

I bruksanvisningen kan man läsa om målning av större föremål som till exempel möbler och stora ytor som väggar. Visst kan sprutan användas till det, men vi tycker inte att den är tillräckligt kraftig för att måla mer än en vägg. Det tar helt enkelt för lång tid. Det krävs mer luft och en bredare stråle än vad Bosch-sprutan presterar för att kunna konkurrera med en vanlig målarrulle.

Användarvänlig färgspruta

Färgsprutan består i princip av två delar, en kompressor och en behållare med munstycke. Kompressorn matar luft via en slang till behållaren och färgmängden doseras med inställning av munstycket. Det går snabbt att sätta ihop delarna och bruksanvisningen är utmärkt.

Det medföljer ingen viskositetsmätare och därför måste man prova sig fram för att späda färgen eller lacken lagom mycket så att resultatet motsvarar de krav man har när man sätter igång. Det går bra att använda nästan vilken färgtyp som helst, för det har ingen betydelse om färgen eller lacken späds med vatten eller kemiska lösningsmedel.

LÄS OCKSÅ: Test av fargsprutor

Boschs färgspruta överraskar positivt

Nackdelen med många färgsprutor är att det tar tid att rengöra dem. Bosch-sprutan överraskar positivt. Vi testkörde med enbart vattenspädbara färger, vilket förstås är enklast. Men det gick både lätt och snabbt att plocka isär delarna och tvätta dem rena. Det gick faktiskt snabbare än vad det gör att tvätta ur en väl använd pensel! Detta innebär att man kan använda Bosch PFS 3000 även för småjobb utan att man efteråt ska behöva lägga ner flera timmar på att tvätta delarna.

LÄS OCKSÅ: Bli expert på färgsprutan på 5 minuter

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka