Rädda dina verktyg från kölddöden

Har du hämtat in de saker som inte tål minusgrader från trädgården? Och är din verkstad och verktygsbod isolerad och uppvärmd? Se vilka fem saker du absolut inte får lämna ute i kylan.

1. Högtryckstvätten

En högtryckstvätt med vatten får INTE stå i verktygsboden när det blir minusgrader. Isen kan få flera delar i maskinen att spricka.

LÄS OCKSÅ: Test av högtryckstvättar

2. Gräsklipparen

Okej – du behöver inte göra plats för gräsklipparen inne i vardagsrummet, men om den har bensin kvar i tanken måste den tömmas. Detsamma gäller oljan.
Har du en batteridriven gräsklippare ska du förvara batterierna i plusgrader för att de inte ska bli skadade.

3. Slangbox med trädgårdsslang

En slangbox med en halvfylld trädgårdsslang klarar inte ett liv i minusgrader. Både slangen, hela boxen och anslutningsventiler kan gå ett grymt öde till mötes om vattnet fryser till is.

Vill du vara helt säker på att resterande vatten i en upprullad slang inte fryser till is ska du tömma slangen och ta in den i en bod med plusgrader tillsammans med slangboxen.

4. Batteridrivna verktyg

Dina batteridrivna verktyg får inte utsättas för vinterkylan. Batterierna dör av kyla och elektroniken inuti maskinerna kan ta skada av kyla-/värmeväxlingar. Det kan skapa kondens i elektroniken och komponenterna kan rosta.

LÄS OCKSÅ: Kylan dödar dina batteridrivna verktyg!

5. Färg

Okej, färg är inget verktyg, men den är tillräckligt dyr för att ta inte låta gå förlorad: Färg tål inte minusgrader, så om du förvarar den i ett förråd eller på en oisolerad vind är det dags att ta in den i värmen. Annars kan det leda till en stor besvikelse när du öppnar burkarna nästa gång du ska måla.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Verktyg