1. Högtryckstvätten

En högtryckstvätt med vatten får INTE stå i verktygsboden när det blir minusgrader. Isen kan få flera delar i maskinen att spricka.

LÄS OCKSÅ: Test av högtryckstvättar

2. Gräsklipparen

Okej – du behöver inte göra plats för gräsklipparen inne i vardagsrummet, men om den har bensin kvar i tanken måste den tömmas. Detsamma gäller oljan. Har du en batteridriven gräsklippare ska du förvara batterierna i plusgrader för att de inte ska bli skadade.

3. Slangbox med trädgårdsslang

En slangbox med en halvfylld trädgårdsslang klarar inte ett liv i minusgrader. Både slangen, hela boxen och anslutningsventiler kan gå ett grymt öde till mötes om vattnet fryser till is.

Vill du vara helt säker på att resterande vatten i en upprullad slang inte fryser till is ska du tömma slangen och ta in den i en bod med plusgrader tillsammans med slangboxen.

4. Batteridrivna verktyg

Dina batteridrivna verktyg får inte utsättas för vinterkylan. Batterierna dör av kyla och elektroniken inuti maskinerna kan ta skada av kyla-/värmeväxlingar. Det kan skapa kondens i elektroniken och komponenterna kan rosta.

LÄS OCKSÅ: Kylan dödar dina batteridrivna verktyg!

5. Färg

Okej, färg är inget verktyg, men den är tillräckligt dyr för att ta inte låta gå förlorad: Färg tål inte minusgrader, så om du förvarar den i ett förråd eller på en oisolerad vind är det dags att ta in den i värmen. Annars kan det leda till en stor besvikelse när du öppnar burkarna nästa gång du ska måla.