Fogpistol: Det här behöver du veta om fogpistolen

En fogpistol är ovärderlig när du ska lägga fogar i ditt hem, oavsett om det är i badrummet, i köket eller runt fönster och dörrar.

Fogpistol: Det finns många olika kvaliteter och modeller av fogpistoler. Välj den modell på fogpistol som passar ditt behov.

Det finns många olika kvaliteter och modeller av fogpistoler. Välj den modell på fogpistol som passar ditt behov.

Så fungerar en fogpistol

En fogpistol fungerar som så att man laddar fogpistolen med en fogpatron. Med hjälp av ett tryckhandtag på fogpistolen trycks en kolv in i fogpatronen, som därmed skjuter ut fogmassan ut genom den avklippta spetsen på fogpatronen.

Köp av fogpistol - köp inte för billig!

När du använder en fogpistol är det viktigt att du kan styra mängden fogmassa som kommer ut. Fogpistolen ska ge en jämn ström och det ska vara lätt att lossa på trycket omgående. Därför är det en bra idé att slopa billiga, rangliga fogpistoler och i stället investera i en stabil fogpistol.

Fogpistol: När man ska täta springor är fogpistolen ovärderlig.

När man ska täta springor är fogpistolen ovärderlig.

Elektrisk fogpistol

Om du räknar med att du kommer använda din fogpistol mycket, så kan det vara en bra idé att överväga att investera i en elektrisk fogpistol En elektrisk fogpistol gör det lätt att dosera fogen korrekt, och på de flesta elektriska fogpistoler är det möjligt att ställa in hur mycket din fogpistol ska dosera.

En elektrisk fogpistol ger dig därför också möjlighet att lägga en helt jämn fog, och samtidigt besparar fogpistolen dig trötta fingrar om du ska lägga mycket fog.

Om du köper en elektrisk fogpistol är det också möjligt att få extrafunktioner på din fogpistol. Bland annat är flera elektriska fogpistoler utrustade med LED-belysning som ger dig möjlighet att arbeta på områden där belysningen är svag.

Till vad kan man använda en fogpistol?

En fogpistol kan användas till alla sorters fogmassor och lim. De olika fogmassorna har alla olika egenskaper och kvaliteter. Med en fogpistol i handen är det därför också möjligt att lösa en lång rad uppgifter i hemmet.

LÄS OCKSÅ: Välj rätt fogmassa

Oftast vill du använda en fogpistol när du vill täta sprickor och springor till exempel runt en dörrkarm eller om man har fört ett rör genom en vägg eller liknande.

Fogpistol: Det är oundvikligt att fogmassan kladdar när man arbetar med en fogpistol. Därför är det en bra idé att komma ihåg att använda en tidning och en våt trasa.

Det är oundvikligt att fogmassan kladdar när man arbetar med en fogpistol. Därför är det en bra idé att komma ihåg att använda en tidning och en våt trasa.

Limma med en fogpistol

En fogpistol kan också användas till att lägga ut exempelvis montagelim, som man kan använda för att fästa en toalettstol. Precision är mindre viktigt när du ska använda din fogpistol till att limma med, så därför kan du gott överväga en billigare modell av fogpistol om det är det enda du ska använda din fogpistol till.

Välj den fogpistol som passar dig

Det är alltså flera saker att ta ställning till när man ska köpa en fogpistol. Det viktigaste är att du väljer en fogpistol som passar din budget, och de uppgifter du ska utgöra. Du märker snabbt på en fogpistol, särskilt en manuell fogpistol, om kvaliteten är bra eller om det är en fogpistol som kommer gå sönder inom kort tid. Om du bara ska göra fogar runt en enda dörr kan den riktigt billiga fogpistolen kanske vara den klokaste investeringen.

LÄS OCKSÅ: Undvik de här 3 klassiska fogfällorna

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Verktyg