MULTIMASKIN

Även om den inte har sålts i så många år så har multimaskinen blivit ett oerhört populärt verktyg, också bland gör-det-självare. Från början fungerade maskinen mest som ett elektriskt stämjärn som tack vare de små rörelserna i sidled snabbt fick in eggen i träet, men i dag är maskinen ett multiverktyg med många funktioner.Det finns en hel del tillbehör till maskinen och till dem hör stämjärnet (som egentligen är en liten såg med pyttesmå tänder). Du kan också köpa en fräs som du kan ta bort fogar mellan kakel med. Där är multimaskinen oumbärlig för du kan fräsa loss en platt utan att skada dem vid sidan av och utan att skada tätskiktet. Det sparar tid. Du kan också använda maskinen för att skapa en tappfog. Då slipper du att borra eller såga och sedan rensa bort trä för hand med ett stämjärn.

TIPS

Se upp så att du inte sågar in i metall för då fördärvas de superfina tänderna på bladet.

AVSTÅNDSMÄTARE

Kan du spara tid på att använda en elektronisk avståndsmätare i stället för tumstock eller mätband? Ja, i allra högsta grad. Du kan nästan mäta upp allt i ett kök utan att flytta dig. Du slipper i alla fall att krypa på knä på golvet för att sätta märken där tumstocken slutar. Avståndsmätaren ger dig ett exakt mått och du slipper problem med invändiga mått där det är trångt, t.ex. i ett skåp. Lägg eller ställ avståndsmätaren där du vill mäta, peka mot målet och tryck på en knapp. Läs sedan av det exakta måttet på skärmen. Måttet kan sparas i apparaten eller överföras manuellt till din ritning eller knappas in i din smartphone för att med en app överföra det till en eller flera bilder.

TIPS

Tänk på att du ska välja en avståndsmätare som använder laser – inte ultraljud. Ljudet ger inte så exakt resultat och det sprids vilket innebär att det kanske träffar ett hinder på väg mot målet.

Hämta artikeln och se resten av de tidssparande verktygen.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Få exakta mätningar med en laseravståndsmätare!

Om du ska få snabba och exakta mätningar, rekommenderar vi att du använder en laseravståndsmätare.

Avståndsmätaren är verkligen bra att ha vid de projekt där din tumstock inte är tillräckligt lång. Slipp sitta på knä och mäta 2 meter åt gången. Avståndsmätaren gör jobbet både snabbare och mer exaktt.

Just nu får du en laseravståndsmätare från MAKA tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv för endast 79 kronor + porto!

Klicka här för att se erbjudandet!

VIDEO: Här kan du se laseravståndsmätaren och alla dess funktioner: