Multipuds - glatte vægge med multipuds

FLEKSIBILITET: Multipuds virker på næsten alle flader, fx fliser, væv, murværk og puds. Og selv på helt glatte, malede overflader kan man få det til at hæfte..

Tips till multiputs

BLANDNING: Multiputs rörs ut i vatten, med 5 kg puts fördelat till 1 liter vatten. Sätt en omrörare i borrmaskinen och blanda i en spann i minst 5 minuter, tills pusten har en krämig konsistens. Häll gärna vattnet i spannen först, så dammar det inte så mycket.

TORKNING: Långsam torkning ger bäst vidhäftning och starkast yta. På sugande underlag, t.ex. väggar av tegel, betong och obehandlad puts, måste ytan alltid förvattnas.

Slät yta med riktiga verktyg

Multiputs kan strykas på med en vanlig spackel. En del upplever att den är lättare att jobba med– speciellt vid tunna lager. Å andra sidan är en putsbräda i stål, som du kan hålla med båda händer, det bästa valet när du ska dra ut mer trögflytande putsbruk. Den finns också i en mindre version, som är bra där det är trångt.

När det sista lagret har lagts på, görs resten av jobbet med en urvriden svamp. Men en putsbräda med fuktad svamp, ger också en snygg yta.

Det finns många sätt att puts väggarna på. Här har vi samlat alla våra beskrivningar, så du kan få råd och inspiration, när du ska sätta igång att putsa väggarna.