Därför ska du inte måla kakel

Om de plattor du vill dölja är det minsta mönstrade kommer förmodligen inte ett lager färg göra dem så mycket vackrare.

Ofta är mönstret gjort precis som det är för att de har flera farver. Och målar du det hela vitt så slipper du kanske de bruna eller gröna nyanserna, men mönstret kommer fortfarande titta fram. Det är inte optimalt.

Ska du måla badrumskakel ska du känna till att nästan ingen färg håller sig fräsch i duschkabinen. Du riskerar istället att den faller av i stora flagor.

Så bör du göra istället för att måla kakel

Betyder det då att du måste riva ner allt kakel med hammare och mejsel? Nej. Du kan bara glömma färgen, och fokusera på multiputs.

Multiputs är ett cementbaseret putsbruk, som fäster på ALLT. Inte ens en spegel är för slät för den starka putsen. Och ett tunt lager kan för alltid radera minnet av de hemska, gammalmodiga kakelplattorna.

Fördelen är dessutom att du antingen kan låta väggen vara putsad, måla den direkt eller välja att tapetsera ovanpå. I en duschkabin kan den råa putsen skyddas med våtrumsfärg.

Lika lätt som att måla plattorna

Det är i alla fall nästan lika lätt att putsa med multiputs som det är att måla. Du ska bara skaffa dig en stålbräda att dra ut putsen med, och en gummibräda eller en svamp att putsa ytan med. Och så kan du, med denna guide i din hand, bara sätta igång att gömma de uråldriga kakelplattorna.