Därför ska du inte måla kakel

Om de plattor du vill dölja är det minsta mönstrade kommer förmodligen inte ett lager färg göra dem så mycket vackrare.

Ofta är mönstret gjort precis som det är för att de har flera farver. Och målar du det hela vitt så slipper du kanske de bruna eller gröna nyanserna, men mönstret kommer fortfarande titta fram. Det är inte optimalt.

Ska du måla badrumskakel ska du känna till att nästan ingen färg håller sig fräsch i duschkabinen. Du riskerar istället att den faller av i stora flagor.

Så bör du göra istället för att måla kakel

Betyder det då att du måste riva ner allt kakel med hammare och mejsel? Nej. Du kan bara glömma färgen, och fokusera på multiputs.

Multiputs är ett cementbaseret putsbruk, som fäster på ALLT. Inte ens en spegel är för slät för den starka putsen. Och ett tunt lager kan för alltid radera minnet av de hemska, gammalmodiga kakelplattorna.

Fördelen är dessutom att du antingen kan låta väggen vara putsad, måla den direkt eller välja att tapetsera ovanpå. I en duschkabin kan den råa putsen skyddas med våtrumsfärg.

Lika lätt som att måla plattorna

Det är i alla fall nästan lika lätt att putsa med multiputs som det är att måla. Du ska bara skaffa dig en stålbräda att dra ut putsen med, och en gummibräda eller en svamp att putsa ytan med. Och så kan du, med denna guide i din hand, bara sätta igång att gömma de uråldriga kakelplattorna.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Så lätt kan du spara pengar när du köper färg!

Kanske har det hänt dig. Det har i alla fall hänt oss ... Vi är färdiga med att måla och står med halva (och hela) burkar dyr färg kvar, för att vi har köpt för mycket. Det slipper du om du har mätt ordentligt innan du köper färg. Mät snabbt och exakt med en laseravståndsmätare!

Just nu får du en laseravståndsmätare från MAKA tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv för endast 79 kronor + porto!

Klicka här för att se erbjudandet!

VIDEO: Här kan du se laseravståndsmätaren och alla dess funktioner: