Här ska du använda våtrumsfärg

De flesta tänker på badrum, men det är inte det enda stället där det passar att använda våtrumsfärg ...

Våtrumsfärg används oftast i badrum, men passar även på andra ställen i huset.

Våtrumsfärg används oftast i badrum, men passar även på andra ställen i huset.

Våtrumsfärg kan som namnet antyder tåla att komma i direktkontakt med vatten, utan att vatten eller fukt tränger genom färgen och orsakar fuktskador. Våtrumsfärg är det perfekta valet i badrum, men även ett lysande val på andra ställen där det förekommer vattenstänk. Det kan t.ex. vara i tvättstugan eller vid vasken i köket.

Våtsrumsfärg har dessutom den fördelen att den har en stark yta, vilket bl.a. är en fördel i kök där väggarna ofta ska torkas av med en våt trasa. Tänk bara på hur mycket fett som fastnar på väggen, efter att du stekt fläsk. Det är dock viktigt att understryka att våtrumsfärg inte kan ersätta våtrumssäkring i badrummet.

Bästa våtrumsfärgen

Hur bra en våtrumsfärg är beror i hög grad på kriterierna. Men den bästa våtrumsfärgen är för de flesta nog en färg som är enkel att rengöra, har en god täckförmåga, är rimlig i pris och inte är giftig att andas in. Det kan därför vara en bra idé att titta efter miljömärkning på emballaget.

Våtrumsfärg kulörer

Våtrumsfärg finns i en mängd kulörer. Oftast är vårumsfärgen vit och har en glans på 25. Det betyder att färgen kan se lite mörkare ut än en motsvarande färg i glans 5. Våtrumsfärgen kan dock tonas i en mängd färger, från ljust beige till mörkt grön. Det är alltså nästan bara fantasin som sätter gränser för vilken färg du kan välja.

Jotun Lady Aqua Silkesmatt Våtrum, är en våtrumsfärg med en glans på 10.

Jotun Lady Aqua Silkesmatt Våtrum, är en våtrumsfärg med en glans på 10.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Färg