Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Här ska du använda våtrumsfärg

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

De flesta tänker på badrum, men det är inte det enda stället där det passar att använda våtrumsfärg ...

Våtrumsfärg används oftast i badrum, men passar även på andra ställen i huset.

Våtrumsfärg används oftast i badrum, men passar även på andra ställen i huset.

Våtrumsfärg kan som namnet antyder tåla att komma i direktkontakt med vatten, utan att vatten eller fukt tränger genom färgen och orsakar fuktskador. Våtrumsfärg är det perfekta valet i badrum, men även ett lysande val på andra ställen där det förekommer vattenstänk. Det kan t.ex. vara i tvättstugan eller vid vasken i köket.

Våtsrumsfärg har dessutom den fördelen att den har en stark yta, vilket bl.a. är en fördel i kök där väggarna ofta ska torkas av med en våt trasa. Tänk bara på hur mycket fett som fastnar på väggen, efter att du stekt fläsk. Det är dock viktigt att understryka att våtrumsfärg inte kan ersätta våtrumssäkring i badrummet.

Bästa våtrumsfärgen

Hur bra en våtrumsfärg är beror i hög grad på kriterierna. Men den bästa våtrumsfärgen är för de flesta nog en färg som är enkel att rengöra, har en god täckförmåga, är rimlig i pris och inte är giftig att andas in. Det kan därför vara en bra idé att titta efter miljömärkning på emballaget.

Våtrumsfärg kulörer

Våtrumsfärg finns i en mängd kulörer. Oftast är vårumsfärgen vit och har en glans på 25. Det betyder att färgen kan se lite mörkare ut än en motsvarande färg i glans 5. Våtrumsfärgen kan dock tonas i en mängd färger, från ljust beige till mörkt grön. Det är alltså nästan bara fantasin som sätter gränser för vilken färg du kan välja.

Jotun Lady Aqua Silkesmatt Våtrum, är en våtrumsfärg med en glans på 10.

Jotun Lady Aqua Silkesmatt Våtrum, är en våtrumsfärg med en glans på 10.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka