Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Slipp getingar i trädgården

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Surrande, närgångna och aggressiva getingar är en plåga i slutet av sommaren. Läs här om hur du blir av med dem utan att reta upp dem.

Vilka skadar gör getingar?

Getingar åsamkar inga egentliga skador, men de kan vara en så irriterande närvaro att man inte kan vistas utomhus. Det är framför allt på sensommaren som de är aggressiva, för det är då de söker energi (socker).

Läs också: Så bekämpar du myror

Sådan bekæmper du hvepse?

Getingar bygger bon i ihåliga väggar, på vinden, bakom fasadpanelen och på andra ställen där de kan vara i fred. Du kan ofta se var boet finns om du följer getingarnas flygmönster. När du har funnit boet kan du spruta med insektsgift, men gör det så tidigt på året som möjligt – innan det är för många getingar där. Spruta på natten när de vilar. Senare på året bör du be proffs om hjälp för en svärm aggressiva getingar kan vara livsfarliga.

Kan man slippa getingar helt?

Det går nästan inte att undvika besök av getingar varje år. Det enda du kan göra är att bekämpa dem så snart du ser dem första gången.

Getingar bygger ett kulformat getingbo av träfiber och saliv. Samhället i ett getingbo faller till marken när det blir kallt och boet återanvänds aldrig.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka