Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mossa i gräset

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Problem:

Det finns en hel del mossa i gräset där det förra året stod tre stora träd och gav skugga. Vi trodde att mossan skulle försvinna av sig själv när vi hade fällt träden och det kom ner solsken till gräset. Men det gjorde det inte. Hur får jag bort mossan?

Lösning:

Det finns flera sätt att bekämpa mossa men de vanligaste är:

1. Elektrisk mossrivare som körs på gräsmattan på samma sätt som en gräsklippare. Mossrivaren har små stålkrokar som river upp mossan utan att skada gräset. Det krävs två-tre behandlingar per år för att stoppa mossan. Det är den mildaste behandlingen.

2. En vertikalskärare som körs på gräsmattan på samma sätt som en gräsklippare. Mossrivaren har små stålkrokar som river upp mossan utan att skada gräset. Det krävs två-tre behandlingar per år för att stoppa mossan. Det är den mildaste behandlingen.

LÄS OCKSÅ: Mossrivare eller vertikalskärare till din gräsmatta?

Vilken metod du föredrar är väl en smaksak, men alla resulterar i flera bara fläckar utan gräs.

Du kan ta bort mossan så snart marktemperaturen är högre än 7–8 grader och när gräset växer så att det kan ta sig innan det blir kallt. Det bör alltså göras i maj eller på sensommaren, när gräset fått lite vatten. Mossa trivs bättre än gräs i låga temperaturer.

LÄS OCKSÅ: Test av vertikalskarare

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka