Enkel och god eldmat

Den smarta grillplåten gör det superenkelt att laga mat med öppen eld. Den kan t ex ersätta kolgrillens galler och det är gott om plats för hela familjens kött och grönsaker.

Enkel och god eldmat

Hålet i mitten gör att det efterhand går att lägga mer ved på brasan.

Maten fastnar inte på den brännheta stålplattan och du slipper tappa ner mat genom grillgallret. Och vill du ha en grillad biff så lägger du bara ett galler över hålet i mitten.

Passar till det mesta

Den runda grillplåten är designad för att användas på en rund “eldstad” med en hög fast kant och en diameter på mellan 50 och 100 cm.

1

En klassisk klotgrill från t ex Weber.

2

En hemmagjord eldtunna där man eldar i en trumma från en gammal tvättmaskin.

3

Det här eldfatet har tre höga stolpar som plåten vilar på. Stolparna ger bra avstånd mellan fat och plåt, så att elden inte kvävs.

Här kan du köpa den

Grillplåten finns i två storlekar som kan användas på grill, eldtunna eller eldfat med en diameter från 50 cm och upp till deras storlek på 80 respektive 100 cm.

Priserna här anges i svenska kronor, men eftersom återförsäljaren är tysk betalar man i euro. Priserna baseras på att 1 euro kostar ca 10,40 kronor.

Frakten från Tyskland till Sverige kostar ca 100 kronor.

Pris, Ø 80 cm: ca 1.350 kronor

Pris, Ø 100 cm: ca 2.100 kronor

Köp här: www.grillrost.com

Smarta tillbehör

INSATSEN har en diameter på 20 cm och täcker därför hålet i mitten av grillplåten perfekt. Det går att placera t ex en wok eller en stekpanna på den utan att stänga av syretillförseln.

Pris: ca 700 kronor

GRILLGALLRET på 20 cm kan antingen läggas direkt över hålet i plåten eller ovanpå insatsen. Då går det även att grilla biffarna.

Pris: ca 500 kronor

SIDOBORDET på 35 x 25 cm kan spännas direkt på plåten. Det har två krokar för t ex en kökshandduk och en grilltång.

Pris: ca 1.000 kronor

STATIVET säkrar syretillförseln medan det håller grillplåten på plats ovanpå t ex en klotgrill.

Pris, 80 cm: ca 500 kronor

Pris, 100 cm: ca 550 kronor

DISTANSKLOSSAR är ett billigare alternativ till stativet. De sätts på klotgrillens kanter och gör så att det kommer syre ner till elden.

Pris: ca 200 kronor

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Eldstad