Reparera hängrännan – medan det regnar!

Plötsligt börjar det droppa här och där – från hängrännan. Det har blivit höst och det är nu som små hål, förstörda fogar och sprickor i hängrännorna uppenbarar sig – och det kan bli ödesdigert att ha hängrännor som läcker i flera månader utan att bli lagad. Störst risker är det med dolda hängrännor, då vattnet kan rinna ut i träkonstruktionen och förstör taket.

Reparera hängrännan på nolltid

Känner du dig inte upplagd för en genomgripande A till Ö-renovering av den förstörda hängrännan, så kan du använda dig av den här effektiva, enkla och stabila lösningen. Det finns nämligen flera sorters fogmassor som kan lappa ihop en otät hängränna på bara ett par minuter. Och reparationen kan mycket väl hålla i flera år.

Soudal Fix All Crystal Klar kostar omkring 80 kronor.

Limmar under vatten

Soudal Fix All Crystal Klar är ett bra exempel på ett effektivt montagelim, som förutom att vara genomskinligt och extremt starkt, även kan limma under vatten. Vi har testat det på ett hål i en hängränna i ösregn, och den imponerade verkligen! Tryck bara ut en liten klick montagelim över hålet (även om hängrännan är helt full av vatten) och tryck till den ordentligt med pekfingret och vips – så är hålet tilltäppt.

Soudal Fix All Crystal Klar limmar effektivt under vatten och stoppar snabbt igen hål i hängrännor. Men det finns många andra varianter, som också kan limma under vatten. Tillverkaren TEC7 har bland andra ett mycket stort urval, som du kan köpa i de flesta byggvaruhus.

Se också: Gör hängrännan redo för hårt väder

Så bra funkar Soudal Fix All Crystal Klar

Vi fyllde en plastpåse med vatten och tryckte en stor klick montagelim i den ena sidan.

Från andra sidan kan vi nu sticka in en skruvmejsel genom påsen, utan att det rinner ut så mycket som en enda droppe. Efter ett par timmar har limmet härdat och problemet är löst!

Under ett kraftigt regnväder, då hängrännan blev helt fylld med vatten, lappade vi det lilla svarta hålet i mitten av den röda ringen med montagelim. Bilden visar reparationen ett par daga senare, då limmet har härdats och hålets förslutits helt och hållet. Effektivt!

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Hängrännor