PROBLEM:

Jag har blivit osäker på var ångspärren ska ligga i mitt golv med golvvärme. Det är många som säger att den ska ligga direkt under trägolvet?

LÖSNING:

En ångspärr ska alltid placeras på den varma sidan av isoleringen och allra helst så nära isoleringsmaterialet som möjligt. På så sätt minskar du risken för fuktproblem.

Men när man i dag bygger väggar, så lägger man ångspärren 45 mm in i väggen och fäster både isolering och gipsskivor närmare den varma sidan. Det är för att inte skada ångspärren när urtag görs för vägguttag etc.

På ett golv ska ångspärren läggas direkt ovanpå reglarna och innan du lägger golv eller undergolv. Ligger det redan ett undergolv kan du som nödlösning lägga ångspärren på detta innan du slutligen lägger golvbeläggningen.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Så sparar du tusentals kronor varje år!

Vi vet att isolering inte är det ämne våra läsare tycker är det mest spännande. Många tycker faktiskt det är riktigt trist. Vi erkänner att det inte är världens roligaste arbete. Men det är det smartaste! För du kan sänka din värmekostnad med tusentals kronor. Så vi kan inte säga det tillräckligt många gånger: Isolera, isolera, isolera!

Se var värmen läcker ut med en infraröd termometer

Med en infraröd termometer går det snabbt och lätt att mäta temperaturskillnader i huset, och se var du behöver isolera för att sänka värmekostnaden..

Du pekar med laserpunkten på den yta du vill mäta, och sekunden efter kan du läsa av temperaturen på skärmen.

Just nu får du en infraröd termometer tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv för endast 49,50 kronor + 39,50 kronor i porto och exp. avg. Du sparar 597 kronor.

Ja tack: Jag vill se erbjudandet och läsa mer om den infraröda termometern!

Här kan du se en video av hur den infraröda termometern fungerar: