Sätt upp glasfiberväv runt ett hörn

Här visar experten hur du skapar en osynlig skarv med glasfiberväv runt ett utåtgående hörn. Våderna ska inte överlappa hörnet utan i stället skarvas mitt på och därefter slipas på plats.

LÄS OCKSÅ: Så använder du glasfilt och glasfiberväv

Väggarna i villan ser ut att vara lodräta och golven är vågräta. Men man kan lätt låta sig luras, och man lägger inte märke till små avvikelser, förrän den dag man ska sätta upp supertunn glasfiberväv på väggen. Då avslöjas minsta lilla fel och man ser tydligt alla skevheter.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Få släta väggar med glasfilt

Det är framför allt när man ska sätta upp väven runt ett utåtgående hörn, som problemet dyker upp och risken att det ska gå galet och bli fult är stor. Därför visar vår expert här en metod som hjälper dig lyckas. Du ska inte låta väven fortsätta runt hörnet utan i stället skarva den mitt på hörnet och sedan slipa kanterna. Det ger ett perfekt hörn, men det ska vara knivskarpt och förstärkt med en skena.

Första våden

1

Lägg vävlim på den ena sidan av hörnet - här är det på den högra väggen. Fördela gärna limmet med en rulle.

2

Sätt upp den första våden. Fäst den så tätt intill hörnet du kan eller låt den sticka ut ett par centimeter.

3

Skär av våden exakt längs kanten med en vass hobbykniv. Om eggen inte är vass trasas väven lätt sönder.

Andra våden

1

Lägg vävlim på den andra sidan av hörnet. Lägg inte på mer lim än för en våd i sänder eftersom limmet torkar snabbt i ett uppvärmt rum.

2

Sätt upp den andra våden. Den högra kanten på våden ska sticka ut några centimeter från hörnet. Pressa ner väven i limmet men rör inte själva hörnet.

3

Pressa den utstickande väven mot hörnet i cirka 45 grader. Dra sedan neråt längs våden med väven mellan tumme och pekfinger medan vinkeln hålls.

Hörnet slipas

1

Slipa hörnet med slipkloss och slippapper korn 120-180. På så sätt får du bort den överflödiga väven. Tryck lätt med klossen men utan att pressa.

2

Ta bort vävremsan undan för undan medan du slipar neråt över hörnet med slipklossen.

3

Så här ska det se ut! Slipklossen ger ett lätt avrundat hörn utan att väven trasas sönder. Om du skär med kniv blir kanten vass och ganska ojämn.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Tapet och glasfiberväv