Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Var ska ventilen placeras?

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Ska du bygga ett nytt kök måste planeringen inte vara låst till fläktens placering och dess utsug. Det finns lyckligtvis alternativ. Se här bara.

Problem:

Jag ska bygga upp ett nytt kök i ett rum där det inte har varit kök och har svårt att finna plats för en ventil från köksfläkten. Hur löser jag det problemet?

Lösning:

Det är inte nödvändigt att ansluta en köksfläkt till en ventilationskanal som slutar vid en ventil i väggen eller en ventil på taket. Det finns nämligen många så kallade recirkulationsfläktar. De suger till sig luft från köket, men i stället för att sända den vidare till en kanal, så blåses den ut i köket igen – när den har passerat ett kolfilter eller fettfilter.

Redaktionen rekommenderar: Lätt montering av LJUDLÖS spisfläkt

Det senare kan diskas i diskmaskin och återanvändas hur många gånger som helst medan ett kolfilter ska bytas ett par gånger varje år.

Ett nytt filter kostar mellan 100 och 500 kr beroende på fabrikat. Det blir lite dyrare med kolfilter, men luften renas bättre. Du blir dock inte av med fukten från t.ex. kokande vatten och det är en nackdel.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka