Var ska ventilen placeras?

Ska du bygga ett nytt kök måste planeringen inte vara låst till fläktens placering och dess utsug. Det finns lyckligtvis alternativ. Se här bara.

Problem:

Jag ska bygga upp ett nytt kök i ett rum där det inte har varit kök och har svårt att finna plats för en ventil från köksfläkten. Hur löser jag det problemet?

Lösning:

Det är inte nödvändigt att ansluta en köksfläkt till en ventilationskanal som slutar vid en ventil i väggen eller en ventil på taket. Det finns nämligen många så kallade recirkulationsfläktar. De suger till sig luft från köket, men i stället för att sända den vidare till en kanal, så blåses den ut i köket igen – när den har passerat ett kolfilter eller fettfilter.

Redaktionen rekommenderar: Lätt montering av LJUDLÖS spisfläkt

Det senare kan diskas i diskmaskin och återanvändas hur många gånger som helst medan ett kolfilter ska bytas ett par gånger varje år.

Ett nytt filter kostar mellan 100 och 500 kr beroende på fabrikat. Det blir lite dyrare med kolfilter, men luften renas bättre. Du blir dock inte av med fukten från t.ex. kokande vatten och det är en nackdel.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Köksfläkt