Gör ditt hus säkert med en övervakningskamera

En övervakningskamera kan vara ett bra komplement till ditt inbrottsskydd. Om en tjuv vet att hen blir filmad finns det nämligen en god chans att denne avbryter sitt försök.

Övervakningskamera

Bra upptagningar från en effektiv övervakningskamera kan hjälpa till med att identifiera tjuven.

Övervakningskamera kan göra ditt hem säkrare

I en del fall kan en övervakningskamera - eller flera övervakningskameror - vara ett bra komplement till ditt övriga inbrottsskydd. Men en övervakningskamera kommer aldrig vara ditt enda skydd mot inbrott, och det bör aldrig vara ditt förstaval. Men väljer du rätt övervakningskamera kan den vara minst lika bra som en inbrottslarm.

Här är en övervakningskamera meningsfull:

  • Som komplement till övrigt inbrottsskydd. När du har säkrat ett bra lås, inbrottshämmande beslag, grannsamverkan, m.m.
  • Om det är långt till närmsta granne, eller om huset på andra sidan är extra utsatt.
  • Om övervakningskameran samtidigt fungerar som rörelsesensor, som skickar en notis om aktivitet i eller omkring ditt hem.

LÄS OCKSÅ: Därför är det smart med rörelsevakt

De bästa övervakningskamerorna går på wifi

En övervakningskameras primära uppgift är inte att avslöja, utan snarare att avskräcka tjuven. Det är trots allt lättare att bryta sig in hos grannen, som inte har övervakningskameror, än att riskera att bli igenkänd.

Övervakningskamera wifi

Med en övervakningskamera med wifi kan du följa vad som sker i hemmet, oavsett var du är.

Många övervakningkameror kan kopplas upp mot nätet via wifi eller en kabelförbindelse. Och många, små diskreta övervakningsmkameror kan ställas in till att reagera vid rörelser, varpå de gör upptagningar och skickar detta till husägaren. Då får du besked om det händer något vid ditt hus – och du kan direkt se om det är katten, postmannen eller en inbrottstjuv. På det sättet kan en inbrottskamera vara minst lika effektiv som ett larm.

Låt övervakningskameran arbeta tillsammans med dina andra enheter

Många övervakningskameror kan kopplas till iHome och liknande, som låter många elektriska enheter arbeta tillsammans. Då kan du ex. välja att lamporna i vardagsrum slås på, och låta musikanläggningen gå igång när övervakningskameran registrerar rörelser. På så sätt utvidgar du övervakningskamerans funktioner, och gör den långt mer effektiv.

Övervakningskamera utomhus

Kameraövervakning utomhus omfattas av regler. Om du väljer att införskaffa en övervakningskamera ska du vara uppmärksam på att det endast tar upp vad som händer på din tomt. Kameran får alltså inte riktas ut mot torget eller in mot grannens tomt.

Och fångar övervakningskameran upp en inbrottstjuv, som snokar runt huset, ska du inte be alla dina Facebook-vänner om hjälp med att identifiera tjuven. Upptagningarna ska du lämna över till polisen. Om tjuven ska efterlysas med bilderna, är det endast polisen som får göra detta, om du inte ska bryta mot lagen.

Övervakningskamera

En övervakningskamera utomhus kan hålla tjuven borta från ditt hus.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Inbrottssäkerhet