Övervakningskamera

Arbetsro är viktigt – även för en inbrottstjuv. Vet tjuven att han blir övervakad är chansen stor at han letar upp en lugnare och bättre arbetsplats.

Du behöver inte leta länge för att hitta övervakningskameror på nätet. Det finns massor av butiker som säljer övervakningsprodukter, och du kan lätt hitta ett komplett kit för ett par tusenlappar.

Problemet är att ta reda på vad du behöver, och det kräver lite spetskunskap som de flesta av oss saknar.

LÄS OCKSÅ: Undvik inbrott hemma – enkla och effektiva tips och råd för att inbrottssäkra din bostad.

Det kan vara svårt att veta om kvaliteten på videoinspelningarna är bra. Och det är helt avgörande, för kan du bara se tjuvens bil, men inte avläsa nummerplåten, har upptagningarna ett begränsat värde.

Därför ska du googla kamerans namn och modell, och se om du kan hitta omdömen (på engelska: reviews) av den kamera du funderar på att köpa. Då kan du se om andra har varit nöjda eller missnöjda med just den övervakningskameran.

Och se till att få den monterad korrekt. Den ska peka ditåt där du kan anta att en tjuv kan bryta sig in (terrassdörrar och fönster), den ska sitta synligt i avskräckande syfte, och så ska den uppfylla ett antal lagkrav.

Ladda ned hela artikeln: "Fånga tjuven med en kamera" I artikeln får du vår guide till vilken sorts övervakningskamera du ska välja och var den ska placeras. Vi går också igenom lagstiftningen på området.