Flexibel klädhängare till hallen

Klädhängaren här är byggd av standardlister. Den är superflexibel och lätt att anpassa på höjden eller bredden, allt efter vad som passar bäst i din entré.

Klädhängare

Klädhängaren är väldigt flexibel och sätts ihop i moduler.

En plats att hänga ytterkläder på är ett måste i hallen. Bygger du denna klädhängare får du en superflexibel lösning. Vår variant (bilden ovan) består av tre moduler, som kan sättas bredvid varandra som här och över/under varandra.

Varje modul är byggd av standardlister. De sågas till långa stavar, som det borras hål i, så de kan dras på två gängstänger.

För var tredje stav placeras två hängare, som kan fällas ut, så det kan hänga kläder på dem. Hängarna har sågats till med en spets och sätts också fast på gängstänger genom borrade hål.

Redaktionen rekommenderar: Ordning och reda i hallen

När hängarna inte används, hålls de på plats in mot väggen med hjälp av magneter.

Här har vi valt att betsa modulerna svarta. Det är enkelt att applicera, men du kan så klart även täckmåla dem, låta dem vara “råa” eller tillverka dem i ädelträ.

Ladda ner beskrivningen och se hur du bygger klädhängare

Klädhängaren är inte svår att bygga men du ska såga och borra med stor precision för att få ett bra resultat. I byggbeskrivningen visar vi dig hur du steg för steg tar dig tryggt i mål. Du får bland annat en materiallista och en ritning över projektet. Du kan även se:

  • tillpassning av hängarna
  • montering av stavar och avståndslister
  • hur du för på gängstängerna.

3D-modell

3D-modell

Klädhängare

Krokar med flexibel upphängningsmöjlighet

Öppna 3D-modell

3D-modell

Anpassning av krokarna

Varje krok sågas med ett 45 graders snitt i ena änden och ett långt kilformat snitt i den andra.

Öppna 3D-modell

3D-modell

Montering av gängstänger

Två krokar och en modul med tre stavar sätts på två gängstänger.

Öppna 3D-modell

Video

VERKTYG: Så här använder du bordscirkelsågen

I den här videon lär du dig hur du arbetar med sågen. Sågbordet och de många olika inställningarna ger möjlighet att såga långa, exakta snitt – både raka och i vinkel och med olika djup och bredd – så att du kan klyva paneler och brädor på längden, göra spår i brädor, kapa till mindre skivor exakt och mycket mer.

Video

VERKTYG: Så här använder du kap-/gersågen

I den här videon kan du se hur du ställer in och använder sågen, så att du kan använda den fullt ut. Kapsågen är genialisk när du ska såga många likadana korta snitt tvärs över brädor och reglar. Du kan både såga raka, gerade och vinklade snitt i bl a trä, metall, fibercement och laminat – rakt igenom eller exakt så djupt som du vill.

Video

TIPS: Återskapa gängningen

Video

Tidningsartikel

Ladda ner artiklen i PDF-format, så som den ursprungligen såg ut i tidningen Gör Det Själv.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Möbler