Med en hatthylla får du ordning på hallen.

Med en hatthylla får du ordning på hallen.

En hatthylla sparar plats

Är det trångt i hallen så är en hatthylla en bra lösning. Hatthyllan utnyttjar platsen under taket, och rymmer mycket förvaringsyta - en hatthylla är nämligen inte för enbart hattar. Med en hatthylla har du både möjlighet att få ordning på jackor, skor, handskar, väskor och självklart hattar.

Hatthylla i många varianter

En hatthylla kan se ut på en mängd olika sätt. Lyckligtvis är det inte svårt att bygga sin egna hatthylla, och med utgångspunkt i beskrivningen här nedan kan du med din egna kreativitet se till att du får en helt unik hatthylla.

Bygg en hatthylla

Här nedan kan du se, hur du själv kan bygga en egen hatthylla. Passar hatthyllan dåligt in i ditt hem, kan du söka inspiration i galleriet med hatthyllor, längre ner på sidan.

Hatthyllan består av fyra konsoller och fem genomgående rundstavar. Brädorna som håller samman hatthyllan limmas och fästs mellan hyllkonsollerna. För att konsollerna ska hamna rakt, görs en mall av papp eller masonit. Vi har använt överhandsfräsen flitigt för att ge både brädor och konsoller profilerade kanter. Har du inte en handöverfräs kan du fasa av kanterna med en hyvel eller sandpapper.

Hatthyllan som beskrivs här ovan är en bra utgångspunkt när du ska bygga din egna personliga hatthylla. Du kan bygga en unik hatthylla genom att tillverka dina egna hyllkonsoller, använda andra knoppar till hatthyllan eller att byta ut rundstavarna i din hatthylla till metallrör, eller bara måla din hatthylla i din favoritfärg.

Få mer inspiration till din hatthyllaHatthylla med metallstänger

Hatthylla från Norrgavel.

Hatthylla från Norrgavel.

Levande och flexibel hatthylla

Hatthylla från Woud

Hatthylla från Woud

Smal hatthylla med plats för småsaker

Hatthylla från So hooked, med en liten hylla för nycklar, handskar osv.

Hatthylla från So hooked, med en liten hylla för nycklar, handskar osv.