Stoppa fukten i källarväggen

De fläckiga och lätt fuktiga källarväggarna kan bli fina och torra igen. Fukten stoppas med ett specialputsbruk och hela arbetet kan klaras för endast cirka 200 kr/m2.

Svårighetsgrad
Tidsförbrukning
3 dage
Pris
200 kronor/ m2

Intro

När en gammal källarvägg blir fläckig och färgen börjar flaga av, så är orsaken nästan alltid fukt. Om väggen är mycket fuktig finns det bara en lösning: dränering och utvändig tätning. Är det endast ett litet fuktangrepp och färgen bara flagar på ett fåtal ställen, löser du problemet på ett enklare sätt.

Tar du bort den gamla färgen och målar om, kommer färgen att flaga igen. Färgen behöver en fast grund och väggen ska kunna ”andas”.

De produkter du behöver heter Sika Monotop 650 och Sika Top Seal 107.

Men innan du putsar väggen ska all lös färg skrapas bort. Sedan ska hål och sprickor fyllas igen.

Instruktion

01
Gör så här 5 Steg

1

Borsta rent på väggen med stålborste monterad i en vinkelslip. Den är effektiv men det dammar otroligt mycket. Det fåt inte finnas läsa färgflagor när du har slipat färdigt. Borsta av väggen med sopborste efteråt så att dammet försvinner.

2

Pressa in bruket i alla hål och sprickor. När du är klar med cirka en halv kvadratmeter (cirka 70 x 70 cm) fortsätter du med nästa steg.

Innan du lägger på bruket ska du fukta väggen med kalkborste och vatten.

3

Så snart du har lagt på bruket, doppar du en kalkborste i vatten och drar den över bruket så att det jämnas till. Därefter fortsätter du med ytterligare en halv kvadratmeter.

4

Blanda så mycket ytbruk som går åt på en halvtimme när hela väggen har behandlats med bruk och kalkborste. Fukta väggen innan du lägger på ytbruket.

5

Borsta genast ut ytbruket på väggen med kalkborste. Dra borsten fram och tillbaka, upp och ner, så att ytbruket arbetas in ordentligt i det första bruket. Efter denna slamning får väggen målas endast med öppen färg.

Tidsförbrukning

2-3 dagar för cirka 10 m2 källarvägg. Tänk på att torktid för bruket tillkommer.

Pris

Cirka 200 kr/m2 vägg.

Svårighetsgrad

Följ bara våra anvisningar så går det snabbt och lätt.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Fukt i källare