Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Putsa upp ett hörn

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Här har en dörr plockats bort, så muraren ska putsa upp kanten.

För att få lagningen så jämn som möjligt monterar muraren ett par helt raka plankor – en på var sida av väggen. Den ena plankan måste anpassas för ljuskontakten som sitter på väggen.

De nedre plankorna spänns fast med två skruvtvingar, som sitter cirka 15 mm från kanten. Muraren kontrollerar att plankorna sitter i lod, samtidigt som de ska flukta med varandra. Kabeln till strömbrytarna gör att man inte kan sätta en planka här.

I stället trycker muraren in en tunn masonitplatta under kabeln. Plattan monteras med hjälp av ett par putshakar.Som alltid ska man förvattna innan putsningsarbetet kan börja.

Vi använder ett färdigblandat bruk. Bruket slungas på plats. Och lagningen byggs upp nerifrån. När muraren nått omkring en tredjedel av avståndet glättar han det putsade området, så att det lättare kan bära nästa del.

Så slungar han på mer bruk och glättar, hela vägen upp till taket. När lagningen torkat i omkring 30 minuter tar muraren fram putsbrädet och putsar försiktigt så att ytan jämnas av och försluts.

Masonitplattan och de två plankorna kan nu försiktigt plockas bort, medan bruket ännu är fuktigt. Med en fuktad kalkborste glättas övergången mellan lagningen och väggen. Man måste vänta några dagar innan lagningen kan målas.

LÄS OCKSÅ: Masonitskiva – massor av möjligheter

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka