Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Utvändig intäckning

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Karmens utsida ska täckas in så att regn och snö inte tränger in i taket. Ett intäcknings-set följer med fönstret och ska här monteras av hantverkare. Notera att det finns olika sorters intäckning som passar till olika takmaterial.

Hantverkaren börjar med att lägga upp intäckningen och markera vilka tegelstenar som måste sågas till. De sex pannor som sitter under fönstret ska kapas så att intäckningen sluter tätt mot taket. Enklast gör man det med en vinkelslip.

Det är ett dammigt och bullrigt arbete, så använd hörselskydd och andningsmask. En list skruvas fast på karmens bottenstycke för att hålla fast intäckningen.

Längs sidorna monteras aluminiumprofiler som ser till att vatten uppifrån taket obehindrat kan rinna förbi fönstret utan att komma i kontakt med själva takkonstruktionen. Sidostyckena fästs, även de, med hjälp av ett beslag som läggs över profilen och fönsterkarmen.

Det hela fästs med tre skruvar i vardera sidan.I toppen monteras först aluminiumprofilen på fönsterkarmen. Därefter lägger hantverkaren på intäckningen så att den går in under takpannorna.

Små beslag spikas fast längs sidorna för att hålla fast aluminiumprofilerna i takläkten och därmed är den utvändiga intäckningen klar. Nu återstår att snygga till insidan.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka