Lätt
Svår
Takfönster förvandlar rummet

Man kan nästan inte få för mycket dagsljus (annat än när man ska få små barn att sova fast det är ljust). Och eftersom ett takfönster släpper in minst 20 procent mer ljus än ett lika stort fönster i väggen, så beslutar vi att montera ett takfönster i detta något dunkla badrum. Samtidigt passar vi på att sätta ljust kakel – men det är en annan historia.

Du tycker kanske att det verkar som en mycket stor uppgift. Det är det också, men inte större än att en normalhändig klarar av jobbet. Det gäller bara att du tänker dig för ett par gånger innan du sågar hål i taket. Ett modernt takfönster levereras med allt som behövs och med hjälp av våra anvisningar kan du montera det och få ett tätt tak, så att vattnet rinner till hängrännan i ställer för till bostaden.

Det krävs inga specialverktyg utöver en vass hobbykniv med många blad. Du kan använda dina standardverktyg. Arbetet tar ett par dagar så du ska planera in det när du vet att det blir uppehållsväder. Med elstyrning kan fönstret öppnas nerifrån när du vill vädra.