Lätt
Svår

Har du också hört eller trott, att det är svårt att byta glas i ett takfönster? Det trodde vi också, men efter att ha provat kan vi konstatera att det är ganska lätt. Visserligen innebär arbetet att man måste ha stegar eller ställningar för att byta fönstret, men när det är löst går det lätt. Ett par gånger under jobbet ska man vara extra noggrann, men det är väl alltid en hemmahantverkare…?

Mindre värmeförlust

Det nya fönstret, eller rättare sagt glaspaketet, är av lågenergityp med bättre isoleringsvärde än det gamla. Men du sparar inte så mycket att bytet betalas inom ett par år. Det går nog ytterligare några år. Om det immar igen mellan glasen ska du byta så snart som möjligt för då är paketet otätt och till slut kan du inte se ut.

Rätt modellnummer

Innan du lyfter luren och beställer nytt glaspaket, måste du ta reda på vilken typ av takfönster du har och vilken modell det är. Vårt hette Velux GGL-1, och det numret hittade vi längst upp på bågen. Bytet tar ett par timmar (när du har tagit fram stege) och du ska köpa material för upp till 1800 kr beroende på typ av båge, glas etc.