Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rumsavdelare med garderobsvägg och skjutdörr

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Saknar bostaden ett extra rum är ett bra alternativ att dela av ett av rummen och därmed utnyttja utrymmet optimalt. Här bygger vi den nya väggen av garderober, så att vi får bra förvaringsmöjligheter, och väljer en skjutdörr som knappt tar någon plats

Rumsavdelare med garderobsvägg och skjutdörr

Om du har ett vardagsrum eller sovrum som är lite extra stort, kan det vara lämpligt att dela det så att du får det extra rum som du saknar.

Du kan naturligtvis bygga en fast innervägg, men om du bara behöver det extra rummet under en begränsad period - kanske tills tonåringen har flyttat hemifrån - så fundera på en mer flexibel lösning med en vägg byggd av garderober.

Den går lätt att ta bort igen när du inte längre behöver det extra rummet.

Dagsljus med inbyggda fönster

När du delar av ett rum som ska bebos, måste du se till att det finns dagsljus och helst en utrymningsväg. Dagsljus kan du få genom att göra plats för inbyggda fönster över garderoberna. Det ger också flexibilitet när du ska välja garderober, så att du inte blir låst av en speciell höjd.

I princip kan du använda vilken slags garderober som helst. Fönster kan du få gjorda så att de passar ovanför dina gara-derober. Eller kan du leta efter begagnade fönster som kan passa med de valda garderoberna, alternativt kan du själv byggar en träram att sätta måttbeställda rutor i. Du måste så klart se till att det hela fästs ordentligt så att du får en stabil lösning.

Ofta kan det vara en utmaning att få plats med en vanlig dörr som öppnas in i rummet. Det problemet kan du lösa med en skjutdörr, som tar väldigt liten plats.

Problem

Bostaden har totalt sett rätt antal kvadratmeter, men det saknas ett avskilt sovrum eftersom det ena rummet i mitten är ett “genomgångsrum”.

Lösning

Det stora “genomgångsrummet” delas upp i två mindre med hjälp av en garderobsvägg med fönster överst. Om du vänder ett par garderober får du förvaringsutrymme i båda rummen.

logga in eller köp åtkomst för att se ritningen

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka