Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hur döljer jag de skeva fogarna?

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Problem:

Även om jag tycker att jag har ansträngt mig så har jag inte lyckats att foga samman de vågräta dörrfoderlisterna med den överliggande vågräta foderlisten. Det har bildats en springa på några millimeter och det ser ju inte så snyggt ut. Kan jag knacka ihop delarna eller ska jag börja om?

Lösning:

Trots att vi har skrivit en del artiklar om hur man sätter upp foderlister och får dem att sluta tätt, så måste vi erkänna att det inte alltid är så lätt. Det kan t.o.m.vara besvärligt att få en osynlig fog.

Det värsta är att fogen kan ha blivit perfekt, men så torkar träet och drar ihop sig en aning. Det är tillräckligt för att det ska bildas en ful springa mellan listerna. Jo, du kan naturligtvis börja om, men helt ärligt: Ids du det?

Eftersom foderlisterna under alla omständigheter ska målas kan du väl använda dig av ett smart knep, som trollar bort den synliga skarven. Pressa in vit akrylfogmassa i springorna och släta ut med en fuktig svamp. När du har målat är problemet löst!

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka