Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Vedskjul

De avtagbara sidorna hålls på plats av veden, efterhand som skjulet fylls.

En europall, ett par reglar, en plywoodskiva och en trave trallbrädor. Det är allt du behöver för att bygga ett gediget och supersmart vedskjul. Och om du har en handtruck blir skjulet ännu smartare! Då kan du flytta det på uppfarten, och fylla upp med veden som du nyss fått hemlevererad. På så sätt slipper du tråkiga moment. Avsätt en helg till att bygga skjulet – det gör dig glad när det är dags att göra eld i kaminen. Veden är alltid nära till hands.

Ladda ner artikeln och se hur du bygger den smarta vedförvaringen

I byggbeskrivningen som du laddar ner här på sidan visar vi steg för steg hur du bygger den mobila vedförvaringen. Du kan bland annat se hur du:

  • bygger sidorna till vedskjulet
  • monterar takskiva och vindskivor
  • spikar fast takpappen på vedskjulet
  • bygger den avtagbara fronten

Redaktionen rekommenderar: Är din ved tillräckligt torr?

Ved bör ha en fuktighet på under 18 %, innan du eldar med det. Annars uppnår du inte den optimala höga förbränningstemperaturen. Vått trä i kaminen ger mer rök, och tjära kan sätta sig i skorstenen, vilket höjer riskerna för sotbrand.

Därför rekommenderar vi, att du alltid kontrollerar så att din ved är tillräckligt torr, innan du eldar med det. Den mest säkra metoden är att använda en fuktmätare.

JUST NU: Du får 2 nr av Gör Det Själv och en 6i1 multidetektor med fuktmätare för bara 89 kronor. Du sparar 457 kronor!

Ja, tack: Visa mig det fina erbjudandet NU!

Här kan du se ett filmklipp på 6i1 multidetektorns sex olika funktioner.