Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Smart växthus på nästan ingen plats alls

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Det är roligt att ha ett växthus – men alla har inte plats i trädgården. Vi har byggt tre växthus, som bara upptar 1, 2 och 3 kvadratmeter.

Bygg själv växthus

Det är lätt att bygga växthus om du följer våra byggbeskrivningar.

Växthus på 1 kvadratmeter

Växthus 1 kvadratmeter

Växthuset passar till två växtsäckar.

Vill du ha färska, solmogna tomater och gurkor, men har ont om plats eller saknar lust att bygga ett stort växthus i trädgården, så har du lösningen här: ett dekorativt växthus som upptar mindre än en kvadratmeter och som ändå rymmer ett par växtsäckar.

BYGGBESKRIVNING: Mindre än 1 kvadratmeter

Växthusets konstruktion är enkel. Sidorna består av fyra nästan identiska ramar som sammanfogas med fyra hörnstolpar. När det är gjort kan taket beklädas med två likadana triangulära ramar som ger växthuset en lite rolig och otraditionell form.

Växthus på 2 kvadratmeter

Växthus 2 kvadratmeter

Det finns massor av plats för både grönsaker, örtkryddor och blommor i det här lätta växthuset.

Här får du beskrivningen till ett växthus som kan placeras mot en vägg. Det är byggt utan glas eller akrylplastskivor – fönstren är nämligen gjorda av klar plastduk, som håller i många år.

BYGGBESKRIVNING: 2 kvadratmeter

Väggväxthuset har förvånansvärt gott om plats för många växter och plats för dig som ska sköta dem. De kan till och med stå raklång i det. Det är lätt att bygga och det ser ut som ett riktigt växthus och inte en tråkig låda.

Växthus på 3 kvadratmeter

Växthus 3 kvadratmeter

Växthuset tar inte mycket plats, men det rymmer ändå fyra tomatplantor med mycket mera.

Det här växthuset tar inte särskilt mycket plats – bara 135 x 250 cm på markplan – men rymmer en hel del. Du behöver nämligen inte gå in i växthuset, utan kan komma åt växterna utifrån – från båda sidor.

BYGGBESKRIVNING: 3 kvadratmeter

Du kan bygga växthuset på 3–4 dagar och det tar egentligen bara så lång tid därför att du måste vänta på att färgen ska torka. Själva konstruktionen av de olika delarna klarar du av på en helg.

Den enkla konstruktionen gör att växthuset inte dominerar din trädgård eller altan, och plast i stället för glas gör att det inte är någon fara om barnen spelar boll i närheten.

HITTA MER INSPIRATION: Allt om växthus

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka