Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Vi har byggt många skjul, som vi sedan har presenterat i Gör Det Själv. Men det var först när en läsare kontaktade oss och efterlyste en busenkel modell, ett skjul som alla kan bygga, som vi konfronterades med sanningen. Alla skjul och bodar som vi har byggt har haft flera funktioner, och de har varit smartare, snyggare eller mer funktionella än t.ex. färdiga friggebodar. Och då har de inte alltid varit så enkla att bygga som vår läsare önskade.

Därför bad vi en av våra arkitekter att rita ett skjul, som både skulle vara enkelt att uppföra och stabilt. Skjulet skulle inte byggas av många olika material, och det skulle absolut inte finnas komplicerade tappningar, som skulle kräva gedigen snickarkunskap.

Att ge en arkitekt en sådan uppgift är ungefär detsamma som att be en konstnär måla en vägg i en färg, som kan köpas på närmaste byggvaruhus. Arkitekten tvingades nästan slå knut på sig själv, men presenterade ändå ett skjul som är enkelt att bygga, som är stadigt och hållbart och som ser snyggt ut. Utseendet var viktigt för arkitekten.

Därför kan vi presentera en bygganvisning på ett skjul, som byggs av vindskydd – som du kan köpa billigt på brädgårdar och byggvaruhus. Om du hellre vill använda ett annat material till väggarna, så går det bra. Men enkelt blir det!

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Gjut världens enklaste plintgrund