Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hållbar infart utan stenplattor

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Problem:

När vi är i sommarstugan brukar vi parkera bilen på samma ställe på gräset. Men när det har regnat lite slits gräset sönder och marken blir lerig. Finns det ett sätt att förstärka marken på utan att vi tvingas lägga stenplattor?

Lösning:

Ja, du kan bygga upp en enkel gräsarmering som fungerar utmärkt när du bara parkerar bilen på den. Gräv bort minst 15 cm jord från det område där du ska köra med bilen och parkera den. Fyll på med grov singel och makadam, 16–60 mm i grovlek. Komprimera sedan singelbädden ordentligt med plattvibrator medan du skyfflar ut en blandning av sand och matjord (50/50) över bädden så att blandningen fyller igen alla hålrum.

LÄS OCKSÅ: Så får du en stark gräsmatta med gräsarmering!

De översta 2 cm singel ska inte fyllas med matjord och sand, för när gräsrötterna finns någon centimeter ner i bädden slits de inte sönder. Så gräs på bädden så är den armerade beläggningen klar. Den blir så småningom grön och stenarna syns inte när gräset har tagit sig.

Redaktionen rekommenderar: Grön infart

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka