Vattentätt gummimembran

I duschhörnet är golvet avrätat med självnivellerande spackelmassa. Nu ska golvet våtspärras med ett golvmembran.

I duschhörnet är golvet avrätat med självnivellerande spackelmassa. Nu ska golvet våtspärras med ett golvmembran. Man sätter tätningsband längs alla övergångar mellan golv och vägg, precis som vid våtrumssäkringen av väggarna.

Muraren börjar med att slipa och borsta av i hörnen så att de är helt rena och fria från smuts.Det kan vara svårt att få in tätningsbandet i hörnen, men muraren har ett litet knep.Böj ett 20 cm långt stycke på mitten och klipp halvt igenom det. Avlägsna skyddsfolien och lägg den ena klippta biten över den andra, så att de bildar ett hörn.Börja med att sätta tätningsband i de fyra hörnen, så att de sitter helt an mot väggen. Använd eventuellt en fogslev för att pressa dem på plats.Vid avloppet klipper muraren till ett band som passar till den ingjutna avloppsbrunnen.

LÄS OCKSÅ: Enkel terrazzo med få material

Sedan sätts det självhäftande tätningsbandet runt hela badrummet, så att alla övergångar mellan golv och vägg är täckta. Nu ska det gjutna betonggolvet primas. Här använder vi en godkänd våtrumsprimer med en tillsats som färgar den röd. Då ser man hur långt man kommit i arbetet och missar inga fläckar. Primern förs på med rulle, eller som här med pensel. Primern torkar på ett dygn. Hela golvet ska förses med våtrumsmembran. Vi använder ett tvåkomponents gummimembran som är godkänt till våtrum.Det brukar vara enklast att börja med att pensla på membranet på tätningsbandet i övergången mellan golv och vägg.

På de större ytorna, som här i duschhörnet, förs membranet på med en tandspackel. Använder du en 4 mm tandspackel för att kamma upp membranet, fördelas massan jämnt.När du sedan glättar av ytan är du också säker på att lagret blir tillräckligt tjockt. Membranet ska vara minst 1 mm tjockt.I kanten runt duschhörnet penslas membranet på.Räkna med en torktid på minst 24 timmar innan membranet är torrt och du kan börja lägga golvklinker.

LÄS OCKSÅ: Våtrumsfärg: Här ska du använda våtrumsfärg

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Badrum