Byggbeskrivningar
Lätt
Svår

Bygg en trappa till din träterrass så att den känns lättare och mer spännande än om det t.ex. skulle sitta ett räcke längs kanten. Det skulle annars vara nödvändigt då det är för högt ned till gräsmattan för att stå öppet.

Men istället för ett räcke kan du säkra terrassen med två breda steg, som ut över att binda ihop trädgård och terrass är perfekta att sitta pa?, och atr dekorera med krukväxter.

Bygg träterrass utan erfarenhet

Det ställs inga jättekrav på erfarenhet eller handlag – men det är ett omfattande arbete, och du måste förbereda dig noggrant och arbeta omsorgsfullt för att det ska bli bra.

Välj rätt sorts terrassbrädor

Här bygger vi en stor träterrass som kan användas som ett stort rum under bar himmel. Terrassen byggs av tryckimpregnerat trä – men inte av den vanliga gröna sorten.

Vi använder brunimpregnerad furu, som efter en omgång olja är förvillande likt exotiska terrassbräddor – men koster bara en tredjedel och kommer inte från en hotad regnskog.

Bygg själv och spara mycket pengar

Du får räkna med att det tar 2-3 veckor att bygga en träterrass med trappa. Vår terrass kostar cirka 23.000 kronor i material. Genom att bygga trappan och träterrassen själv kan du spara nästan 30.000 kronor i hantverkarkostnad.

Ladda ned artikeln “Träterrass med enkel trappa” och se hur du bygger en stor terrass med två breda steg.