Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Terrass utan synliga skruvar

Vi bygger en läcker terrass i Thermowoodbehandlad ask, med helt “skruvfri” yta.

1. Sockelhöjden justeras i en handvändning

Med terrassockeln från Eurotec, som också går under namnet Big Foot, kan du justera höjden under arbetets gång. Den kan justeras från ca 6,5 till 13,5 cm om fundamentet är stabilt och någorlunda vågrätt. Socklarna fästs på underkonstruktionen och genom att vrida dem till höger respektive vänster kan du enkelt utjämna höjdskillnaderna.

2. Skruvarna döljs med beslag

Terrassbeslag är ett infästningssystem för terrassbrädor och syftet med dem är att de ska dölja skruvhuvudena på det färdiga terrassgolvet. De skruvas fast på baksidan av terrassbrädorna och därefter i bjälken. På så sätt undviker man synliga skruvhuvuden och tillhörande skruvhål.

3. Längre livslängd med Thermowood

Hur kan Thermowood vara så hållbart, trots att harts och andra extraktionsämnen har tagits bort? Svaret finns i materialets sammansättning. För att trivas vill svampar ha en temperatur på minst 5 grader och en fuktighet på minst 20 procent samt socker. Men eftersom Thermowood inte kan ta upp mer än 15 procent fukt försämras livsvillkoren för svampar kraftigt, vilket i slutänden bidrar till en extra lång livslängd.

LÄS OCKSÅ: Läckert tak av segelduk över uteplatsen

Ladda ner gör-det-självbeskrivningen och bygg en skruvfri terrass

I denna gör-det-självbeskrivning visar vi, steg för steg, hur du bygger denna snygga terrass. Du kan bland annat se hur du:

  • mäter upp för terrassen
  • sågar till och monterar trallbrädorna

Det är viktigt att du är noga när du mäter. Men själva monteringen av brädorna är mycket enkel.