Frittsvevende treterrasse

Den exklusiva, svävande terrassen håller i 100 år, men kostar ingenting jämfört med terrasser av långtidshållbara träslag. Den här terrassen på 300 x 480 cm kostar faktiskt bara ca. 10.000 kr.

En terrass kan byggas på många sätt och av flera olika slags material. Vi föll för denna otraditionella terrassen för att den ser otroligt lätt ut, trots att den är byggd av kraftiga reglar på 45 x 195 mm.

Den svävande effekten får vi genom att dra tillbaka de understödjande reglarna ca. 160 cm från fronten, så att reglarnas ändar hänger fritt över marken.

Det kan göras eftersom de kraftiga, tryckimpregnerade reglarna är ställda på högkant och fastskruvade i en stor, sammanhängande skiva. Det är 12 mm mellanrum mellan reglarna, så att regnvatten kan rinna undan. Det hjälper till att öka terrassens hållbarhet.

För att denna “terrasskiva” inte ska tippa över när hela familjen står ute på kanten, är var tredje regel fastgjord i huset med en balksko. De syns inte när terrassen är färdig.

Det är inga problem att bygga denna terrass. Det enda du ska komma ihåg är att stryka träet med träskydd några gånger innan du bygger ihop den. Det är nämligen svårt att komma åt senare. Fixar du detta har du en terrass som håller i en evighet.

Ladda ned artikeln och få en steg för steg-guide till den snygga arkitektritade terrassen