Bygg världens snabbaste trädäck

Med en hög med träbrädor och ett par lastpallar kan du på rekordtid bygga ett enkelt trädäck, där du kan njuta av sol och grill. Eller kanske saknar du ett dansgolv till sommarfesten?

Trädäck

Det färdiga trädäcket stabiliseras i hörnen med ett par stora stenar, så att det inte kan röra sig.

SÅ BYGGER DU TERRASSEN I TRÄ

1. Märk upp var terrassen ska vara. Få koll på var du ev. ska gräva genom att märka ut området. Det är viktigt att trädäckets underlag är så jämt som möjligt.
När du har fått underlaget plant, läggs den första raden av lastpallar längst med den ena sidan. Lastpallarna stöttas upp med sten, så de ligger rakt. De hålls samman av små brädbitar, som skruvas fast i utrymmet mellan lastpallens brädor.

2. Såga av trallbrädorna på längden, när stommen av lastpallar är klar. Brädorna läggs över pallarna och skruvas fast med 4,2 x 56 mm trallskruvar.
Håll samma avstånd mellan brädorna, till exempel med hjälp av en distanskloss på 5 mm. Då finns det utrymme för träet att expandera något i fuktigt väder.

3. Dölj sidorna, så stommen av lastpallar inte syns. Detta görs med en liggande bräda på högkant, hela vägen runt om trädäcket. Om du behandlar träet med träolja kommer däcket att hålla längre.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Trädäck